Muğla’da orman yangını: Karayolu ulaşıma kapatıldı

Muğla'nın çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü. Alevler Yerkesik-Akbük karayolunu ulaşıma kapattı

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 22:20
Kaynak: İHA/AA
Muğla’da orman yangını: Karayolu ulaşıma kapatıldı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde sarp arazide çıkan yangın rüzgarın etkisi ile büyüdü.  Alevlerin ulaştığı Yerkesik-Akbük karayolu ulaşıma kapatıldı. Yagına müdahale sürüyor.

yangın

Yangına hava ve karadan yoğun müdahele

Sarnuç Mahallesi’ndeki sarp bir ormanlık alanda çıkan yangın bölgede etkili olan rüzgarla birlikte yayıldı. İhbaer üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale başladı. Havadan 9 helikopter ve 6 uçak söndürme çalışmalarına katılırken alevlerin ulaştığı Yerkesik-Akbük karayolu güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Yüzlerce arı kovanı küle döndü

4 saattir yanan ormanda yüzlerde arı kovanı küle döndü. Bölgede arıcılar büyük üzüntü yaşarken ormandaki dağ çitflik evi de alevlere teslim oldu. Yangından dolayı bölgeyi terk eden arıcı İsmail Tolga; "Biz sağım yapıyorduk, dumanlar yükseldi ve bölgeyi terk etmek zorunda kaldık. Yakınlarımın arı kovanları yandı, çok üzgünüz” dedi.

Muğla Valisinden yangın açıklaması: Gece görüşlü helikopterler devrede

Yangın hakkında açıklama yapan Muğla Valisi İdris Akbıyık, orman teşkilatının bütün ekipleri, belediyelerin itfaiye araçları, AFAD, DSİ ve emniyetin araçlarıyla söndürmeye destek verdiklerini söyledi.

Akbıyık yangın hakkında şöyle konuştu;

"6 uçak, 15 helikopter olmak üzere 21 hava aracı, 1 deniz aracı, 130 arazöz, 123 civarı çeşitli araçlar, 25 iş makinesi yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Büyük geçmiş olsun, ekiplerimiz var gücüyle söndürmeye çalışıyor. İnşallah yangını kontrol altına alacağız. Hava araçlarıyla ağırlıklı müdahale ediliyor. Bazı yerlere ulaşılamıyor, uçaklarımız ve helikopterlerimiz şu anda havadan çalışıyor. Yangın Sarnıç Köyümüze yakın ama şu anda bir sıkıntı yok, olmaması için de bütün tedbirlerimizi aldık. Köyün etrafında arazözlerimiz, jandarmamız, itfaiyemiz ve ormancılarımızın hepsi görevlendirildi, tedbirlerini aldılar. Yangının çıkışıyla ilgili jandarmamız gerekli çalışmayı yapıyor, şu anda net bir şey söyleyemiyorum. Bölgede arıcılar var ve başka nedenler üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yangından yanan kovanlar var, zeytinlikler var. Şu anda yanan kovanların miktarını söylemek zor ama yangın kontrol altına alındığında sayılar tespit edilecek. Gece görüşlü helikopterler müdahaleye devam ediyor."

Vatandaşlar su tankeriyle destek veriyor

Ekiplere vatandaşlar da traktörlerinin arkasına taktıkları su tankerleriyle destek veriyor.

Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına yakın mahallelerde bulunan camilerden yapılan duyurularla vatandaşların su tankerlerini doldurarak, yangın bölgesine gitmeleri ve ekiplere destek vermesi isteniyor.

Yangın nedeniyle Yerkesik-Akbük kara yolu ulaşıma kapatılarak sivil araç geçişine izin verilmiyor.

Gökova Körfezi'nden uçak ve helikopterlerin güvenli olarak su alabilmeleri amacıyla Sahil Güvenlik ekipleri alanda bulunan yatları bölgeden uzaklaştırarak bölgenin güvenliğini sağlıyor.

Jandarma ve polisin Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) da bölgeye gelerek yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

yangın

Dumandan etkilenen yangın personeli hastaneye kaldırıldı

Muğla’da devam eden orman yangınında dumandan etkilenen personel ambulansla hastaneye kaldırıldı

Ormanlık alanda başlayarak rüzgarın etkisiyle yayılan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangına müdahele eden bir yangın söndürme personeline sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Yangın söndürme personeli ambulansla Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kaynak: İHA/AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.