Münevver Karabulut'un babası konuştu: Mezarın açılması vicdanımızı rahatlatacak

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut ise Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar etmediğini, kaçtığını veya kaçırıldığını iddia etmişti. Karar sonrası mutlu olduğunu dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 10:03
Kaynak: HABER MERKEZİ
Münevver Karabulut'un babası konuştu: Mezarın açılması vicdanımızı rahatlatacak

 2009 yılında  Münevver Karabulut, Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürülmüştü. Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun tutuklandıktan 5 yıl sonra tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar ederek yaşamına son verdiği açıklanmıştı.

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut ise Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar etmediğini, kaçtığını veya kaçırıldığını iddia ederek avukatı Dr. Rezan Epözdemir aracılığıyla Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Ailenin avukatları tarafından yapılan talep, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi.

"Fethi kabir"

Başsavcılık, Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'na ilişkin olarak, "fethi kabir" kararı aldı. Karara göre, Garipoğlu'nun mezarı açılacak ve DNA testi yapılacak.

Kabir açılması kararı sonrası Sabah Gazetesi'ne konuşan Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, 15 yıldır gözüne uyku girmediğini belirterek, "Böyle bir karar alındığı için çok mutluyuz. Mezarın açılması vicdanımızı rahatlatacak" ifadelerini kullandı.

Süreyya Karabulut, şunları söyledi:
"Benim kızıma olan manevi borcum vardı. Mezarın açılmasını imkansız görüyordum. Fakat avukatım bunu başardı. İçimde büyük bir şüphe vardı. Bu şüphe artık ortaya çıkacak. Böyle bir karar alındığı için çok mutluyuz. Mezarın açılması vicdanımızı rahatlatacak. Bir nebze olsun kamu vicdanı rahatlayacak. Avukatım Rezzan Epözdemir'e çok teşekkür ediyorum."

Emekli Polis Cinayet Dedektifinden çarpıcı iddia 

Emekli Polis Savaş Kurtbaba'dan çok konuşulacak bir iddia geldi.

Kurtbaba katıldığı bir canlı yayında şöyle konuştu:

"10 yıldır insanlar o mezarda farklı birinin olabileceğini, Cem Garipoğlu'nun ölmediğini, cezaevinden kaçırıldığını ve onun yerine başka birinin getirildiğini konuşuyor. İnsanların kafasında bir sürü soru işaretleri var. Zaten o yüzden mezar açılıyor.

Gerçekse bu, mezarı boş bulma ihtimalimiz de var. Bu, ihtimaller arasında. Çünkü böyle bir senaryoyu düşünürseniz o cenazenin oradan alınmış olma ihtimali de var.

Mezarının şu anki durumuna göre konuşuyorum bunu. Çünkü çok bakımsız. Mezarına hiç kimse gitmemiş. Yıllardan beri hiç bakılmamış bir mezar var karşımızda. Onun için böyle bir şeyle de karşılaşma ihtimalimiz var.

24 yıl hapis cezası almıştı

Münevver Karabulut’un katil zanlısı sanık Cem Garipoğlu “çocuğa karşı, tasarlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek” suçundan, en üst sınır olan 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Cem Garipoğlu resmi kurumların raporuna göre eğer hayatta olsaydı şu an da tahliye olmuş olabilirdi. Çünkü yargıtayın kararı onaması halinde Cem Garipoğlu, yaklaşık olarak 15 yıl cezaevinde kalacaktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.