Narin cinayetinde yeni gelişme : HTS kayıtları savcılığa gönderildi... Kayıtlarda dikkat çeken ayrıntı!

Narin Güran cinayetinde yeni gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında , HTS kayıtları savcılığa gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 15:42
Kaynak: HABER MERKEZİ
Narin cinayetinde yeni gelişme : HTS kayıtları savcılığa gönderildi... Kayıtlarda dikkat çeken ayrıntı!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca görevlendirilen 3 savcı ve bir başsavcı vekilinin koordinasyonunda yürütülen soruşturmada, Bilgi Teknolojileri Kurumu’ndan istenen telefon HTS kayıtları ile sinyal baz bilgilerini içeren rapor savcılığa ulaştı.

2 EYLÜL VE 8 EYLÜL TARİHLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Kayıtlarda, Narin’in kaybolduğu gün ile özellikle amca Salim Güran'ın tutuklandığı 2 Eylül günü ve cesedin dere yatağında bulunduğu 8 Eylül’de Güran ailesi bireylerinin birbirleriyle olan yoğun telefon trafiği dikkat çekti.

Bu tarihlerde özellikle başta anne Yüksel, amca Salim, baba Arif, ağabey Enes, amca Fuat ile enişte Mehmet Şevket Kaya arasında yoğun bir telefon görüşmesi yaşandığına dair HTS kayıtları ortaya çıktı.

Bu aramaların gelen arama, giden arama, cevapsız çağrı, mesaj alma ve mesaj gönderme şeklinde gün boyu gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdüğü tespit edildi.

Ancak bu kişilerle ilgili Sulh Ceza Sorgu Hakimliğinden alınan iletişimin tespitine yönelik herhangi bir dinleme ve teknik takip kararı olmadığı için kendi aralarındaki görüşme içeriklerinin tespit edilemediği, sadece telefon numaralarına bakıldığında birbirlerini arayıp ne kadar süre ile görüştükleri belirlendi.

Cinayetin şifreleri silinen mesajlarda

Narin Güran'ın kaybolduğu gün ve sonrasındaki arama çalışmalarının devam ettiği günlerde de bazı aile bireylerinin cesedin bulunduğu dere yatağının bulunduğu bölgedeki baz istasyonlarından telefonlarının sinyal aldığı bildirildi.

Ancak el konulan telefonların alınan imajında, farklı uygulamalar üzerinden yapılan tüm arama ve mesajlaşmaları içeren yazışmalar silindiği için cinayetin şifrelerinin de bu yazışmalarda olduğu ancak bir tespit yapılamadığı öğrenildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.