Narin Güran bulundu mu? Narin Güran olayında son durum!

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran bulundu mu? İşte Narin Güran olayında son durum...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 16:57
Kaynak: İHA
Narin Güran bulundu mu? Narin Güran olayında son durum!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos 2024'te kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları 16'ncı gününde devam ederken Güran hala bulunumadı.

Bağlar ilçeisne bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan küçük kız Narin'i arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Aynı zamanda Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma da devam ediyor.

Narin Güran olayında son olarak yer altı görüntüleme cihazı ile mahalle mezarlığı arandı

Narin Güran olayında 16. gün

8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasına ilişkin soruşturmada ilk gözaltına alınan isim ağabeyi oldu. Kolunda görülen ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınan 18 yaşındaki ağabey, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen incelemelerde herhangi bir bulguya rastlanmaması üzerine serbest bırakıldı.

Narin’i arama çalışmalarının 11. gününde Narin’in amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi’nin muhtarı olan Salim Güran, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten öldürme suçlamalarıyla tutuklandı.

Arama çalışmalarına komando birlikleri ve iz takip köpekleri de dahil edildi. Ekipler, Narin’in kaybolduğu bölgedeki arazilerde, mısır tarlalarında ve sulama kanalları çevresinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Şu ana kadar olay günü bölgeden geçen 150 araç sorgulanmış, 130 kişinin ifadesine başvurulmuş ve helikopterle havadan destek sağlanmıştır. Ancak Narin'e ait bir iz bulunamamıştır.

Arama sırasında bulunan iki çocuk terliği, Narin’e ait olmadığının tespit edilmesiyle soruşturmaya yeni bir yön kazandırılamadı. Ayrıca Narin’in kaybolmadan önceki son görüntülerinde, okul çıkışında arkadaşlarıyla yürüdüğü ve daha sonra tepe yolunu kullanarak evine doğru gittiği tespit edildi.

Zeynep Akkar: Narin’in yokluğunu derinden hissediyorlar

Diyarbakır Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şube Müdürü Zeynep Akkar Deniz, köydeki psikososyal destek çalışmalarını ve çocukların yaşadığı zorlukları değerlendirdi.

Deniz, "Köyde hem çocuklar hem de yetişkinler bu durumdan ciddi şekilde etkilenmiş durumda. Çocuklar kendilerini güvende hissetmiyor" dedi. Uzman ekiplerin klinik psikolog, psikolojik danışman ve sosyal çalışmacılardan oluştuğunu belirten Deniz, ekiplerin çocuklara yönelik grup çalışmaları ve etkinlikler düzenlediğini, bu etkinliklerin çocukların en az zararla bu süreci atlatmalarını amaçladığını ifade etti.

Zeynep Akkar Deniz ayrıca, köydeki tüm hanelere duyurular yapıldığını ve çocuklar için düzenlenen etkinliklerin yanı sıra, yetişkinler için de bireysel görüşmelerin talep üzerine yapıldığını söyledi.

Çocukların Narin’in yokluğunu derinden hissettiklerini belirten Deniz, "Çocuklar, Narin’in eksikliğini yaşıyorlar ve atölye çalışmalarında 'burası Narin’in yeri, o gelince burada olsun' dedikleri oluyor. Çocukların kaygılarını en aza indirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu ve çocukların kendilerini güvende hissetmelerine odaklanarak, psikolojik destek sunmaya devam ettiklerini vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.