Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: Amcanın avukatı davadan çekildi

Narin Güran cinayetilye ilgili tutuklanan amca Salim Güran'ın avukatı davadan çekildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 23:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 23:55
Kaynak: HABER MERKEZİ
Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: Amcanın avukatı davadan çekildi

Tuğrul, "Bir anne olarak davanın takipçisi olacağım" dedi

Diyarbakır’da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın cinayetinde tutuklu yargılanan amca Salim Güran'ın avukatı Seda Tuğrul, davadan çekildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla davadan çekildiğini duyuran avukat Seda Tuğrul, “Bir anne olarak davanın takipçisi olacağım" dedi.

İşte avukat Sefa Tuğrul’un açıklaması;

“Kamuoyunun yakından takip ettiği Narin Güran olayı hepimizi derinden üzmüştür.

Şüpheli Salim Güran'ın olayla ilgili somut delil bulunmadan tutuklanmış olduğu 5 Eylül 2024 tarihinde Narin'in yaşayıp yaşamadığı dahi bilinmezken Anayasa'nın vermiş olduğu savunma hakkı kapsamında müdafilik görevi üstlenmiş isek de; dosyada gelinen aşamada diğer sanık ve gizli tanık beyanları, Narin'in ölü olarak bulunması, dosyaya dahil edilen Adli Tıp raporlarını göz önünde bulundurarak bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğimden müdafilik görevinden çekilmiş bulunmaktayım.

Güzel kızımız Narin'in bu yaşadıklarının derin hüznü ve acısını bir anne olarak doğrudan içimde hissediyorum, dosyanın bundan sonraki sanık müdafi olarak değil, bir anne olarak, bir vatandaş olarak yakından takipçisi olacağımı, adil bir yargılamanın gerçekleştirilmesi, tüm sorumluluların yargılanması temennisi içinde olacağımı tüm kamuoyu ve basınla paylaşırım.”

avukat

İtirafçı Nevzat B.’den tehdit iddiası

Amca Slim Güran’ın avukatı davadan çekilirken itirafçı Nevzat B.’Den yeni bir iddia geldi. Nevzat B. amca Salim Güran'ın "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm.” diye tehdit edildiğini söyledi

Daha önce amca Salim Güran’dan korktuğu için ifadesinden her şeyi anlatmadığı belirten Nevzat B, şöyle konuştu;

"Narin'in cesedini derenin kenarına bıraktığım zaman üzerine bir taş koyduğumu hatırlıyorum. Cesedin bulunduğu çuvalı suyun kenarındaki doğal kayanın dibine yerleştirdim, üstüne bir taş koydum. Dışarıdan bakınca orada bir şey olduğu anlaşılmıyordu. Savcılıkta verdiğim ifademde geçen Salim'in bana dediği 'Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm.' şeklindeki ifade doğrudur. Daha önce ifademde bu durumdan bahsetmemiştim çünkü Salim Güran'dan korkmuştum."

"Narin'in cesedini tek başıma çuvalın içerisine yerleştirdim"

Olay günü amca Salim Güran ile Narin'in cesedini kendi aracına yerleştirdiklerini belirten Nevzat B. daha sonra ben kendi ikametinde Narin'in cesedini tek başıma çuvalın içerisine yerleştirdiğimi söyledi.

Arama çalışmalarında amca Selim Gürgan’ın tedirgin olduğu fark ettiğini belirten Nevzat B. İfadesine şöyle devam etti;

"Ona benzer bir tedirginliği başka birinde gördüğümü hatırlamıyorum. Arama faaliyetleri sırasında Salim ve yanındaki jandarma personeli, annemin avlusundaki eski kuyuya bakmaya geldiler. Narin'in cesedini gömdükten sonra ilk defa Salim ile burada yüz yüze geldik. Jandarma personeli olduğu için bana bir şey sormadı. Bunun haricinde Narin'in hiçbir akrabası bana Narin'in cesediyle ilgili hiçbir şey sormadı. Daha önce de arama kayıtlarım arttığı için kayıtlarımı silmiştim. Olay günü ile alakalı da kayıtlarımı kendim sildim. Kimsenin bu yönde telkin veya tavsiyesi olmadı. Bu durumdan dolayı pişmanım."

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.