Narin Güran cinayetinde yeni gelişme : Anne ve babası dahil 9 kişi hakkında tutuklama kararı!

Narin Güran cinayetinde ifadesi alınan 9 kişiye tutuklama talep edildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 14:33
Kaynak: HABER MERKEZİ
Narin Güran cinayetinde yeni gelişme : Anne ve babası dahil 9 kişi hakkında tutuklama kararı!

Narin  Güran soruşturmasında ifadesi alınan 9 kişiye tutuklama talep edildi. Tutuklamaya anne ve baba da dahil edildi.

8 yaşından canice katledilen Narin Güran soruşturması kapsamında gözaltındaki 22 kişiden 6’sının Narin’in amcası olduğu biliniyor. Narin’in babası Arif Güran, annesi Yüksel Güran ve daha önce kolundaki ısırık nedeni ile önce gözaltına alınan ancak daha sonra bırakılan, sonra yeniden gözaltına alınan ağabeyi ile beraber 6 amcası da olmak üzere; amcaları Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G., amca oğulları U.G. (24) ve O.G. (23), amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19), kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş., Salim Güran'ın işçileri Ö.Y. ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu ile M.K. (23) olduğu öğrenildi.

24 şüpheli adliyede sorguda

Narin soruşturmasında anne amca ve ağabeyin de aralarında olduğu 24 kişi bugün sabahın erken saatlerinde adliyeye sevk edildiler.

Şüpheli şahısların adliyedeki sorgulamaları başladı.

Tutuklu amcanın 5 kez aradığı Narin'in kuzeni konuştu

Narin Güran'ın amcası Salim Güran'ın, yeğeninin kaybolduğu gün Antalya'da tatil yapan kuzeni Mehmet Şerif Güran'ı beş kez aradığı belirlendi.

 Mehmet Şerif Güran, "16.43'te ilk aramasını yaptı. Tarlasında bir sorun olduğunu söyledi ve 16.55'te fotoğraf gönderip 'İlaçlama yapayım mı?' diye sordu. Sesinde herhangi bir titreme ya da tedirginlik yoktu. Tatilde olduğum için 'Tatilde nasıl gidiyor?' diye de sordu" dedi.

Bakan Tunç açıklama yaptı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayetine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tunç'a, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun açıklamaları soruldu. Tunç, "Galip Bey bu konuda ne demek istediğini açıkladı. Burada dosyanın gizliliğine vurgu yaptı. O kısmı çıkarıldığında konu bağlamından çıkarılmış oluyor. Çok hassas bir konu. Burada yanlış anlamalara neden olan cümleler kurmamamız gerekiyor" diye konuştu.

Narin'in ailesinden dikkat çeken açıklama

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Güran ailesi yazılı bir açıklama yaptı.

Güran ailesi, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Devletimizin tüm birimleri bu süreçte tüm imkanlarıyla olayın çözümü için seferber olmuştur. Kızımızın cansız bedeni nasıl bulunduysa, olayın çözüleceğine ve fail veya faillerin bulunacağına inancımız tamdır. Ancak bu süreçte aile fertleri olarak acı ve keder içerisindeyken, görsel ve yazılı medyada merhume kızımız Narin suistimal edilerek ailemize ve şüpheli olarak tutulan aile fertlerine acımasız saldırılar ve iftiralar yapılmaktadır.

Bu süreçte hakikatin tezahürü için uğraşan tüm devlet büyüklerimize, bunca baskılara rağmen bizim suçsuzluğumuza inanarak bizden desteklerini esirgemeyen dostlarımıza teşekkür ederiz. Ülkemizdeki tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının acımızı siyasi malzeme yapmamasını ve mahkemenin neticesini beklemelerini istirham ederiz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.