Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: Sahte ihbarlarla soruşturmayı yanlış yönlerdirdiler!

Narin Güran cinayetinde gün geçtikçe yeni detaylar gelmeye başladı. Şimdi de Hande Fırat çarpıcı bir iddiada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 13:32
Kaynak: HABER MERKEZİ
Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: Sahte ihbarlarla soruşturmayı yanlış yönlerdirdiler!

 Hande Fırat, Narin’in ölümüne dair soruşturmanın detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Hande Fırat,kamuoyuyla şunları paylaştı: 

"Nasıl mı? Üst düzey yetkililere verilen brifinge göre, 19 gün boyunca köydeki bazı isimler önce telefon açarak sahte ihbarda bulunuyorlar, böylece soruşturmayı yanlış yönlendiriyorlar, sonra da sim kartları atıyorlar. Bitmedi... Köyün etrafında çingenelerin yaşadığı çadırlar var. İki farklı yerde iki terlik bulundu. İhbar edildi. Narin’in olmadığı ortaya çıktı.

Sim kartı atılan telefonlardan yapılan ihbarlar, iki farklı yere terlik koyan zihniyet, tuhaf karanlık bir birliktelik, değişik ilişkiler ağı, para iddiası, daha da garibi “sonradan gelebilecek soruların yol açabileceği sorunlar zinciri”...

Ne acı değil mi? Tavşantepe diye bir köy varmış, küçücük Narin’i akrabalardan oluşan bu köyde biri ya da birileri boğarak öldürmüş. Türkiye ayağa kalkmış. Aile “dış güçler” demiş.

Siyasiler, yörenin önde gelenleri ailenin gücünden ve öneminden bahsederlerse; onlar da 8 yaşındaki bir yavrunun ölümünü dış güçlere bağlayacak cesareti kendilerinde görürler. Böyle bir organize kötülük insanın tüylerini diken diken yapıyor... Buckle’ın “Suçu toplum hazırlar, suçlu işler” sözü hepimizin aklına kazınsın. Kazınsın ki her tarafın kapkara göründüğü Tavşantepe’ler Türkiye’de olmasın."

Narin kaçırılmış algısı

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, "Narin dosyasına müşteki olarak başvuru yaptık.Sözde tanık beyanlarıyla adeta Narin kaçırılmış algısı oluşturuldu. Bu bize göre önemli eksik ve ihmaldi.  açıklamasını yaptı.

Narin'in akranlarından mezarına ziyaret


Kent merkezi ve birçok şehir vatandaşlar mezarlığa ziyarete gelen arasında Narin'in akranları da bulunuyor.

Mezarlığa gelenler, kitap, oyuncak ve çiçek bırakıyor, dua ediyor.
Kızı ve eşi ile Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Şehmus Meşe, ufacık kız için ne diyeceklerini bilemediklerini dile getirerek, “En ağır cezaların verilmesini istiyoruz. İnşallah bir daha bu tür olaylar olmaz. Hepimiz çocuk sahibiyiz. Bu kızdan ne istediler, bu kızın ne suçu var. Allah, hakkını bırakmasın, en ağır şekilde ceza almalarını istiyoruz” dedi.
Şindar Meşe ise Narin için geldiklerini, ziyaret etmek istediklerini söyledi.

Meşe, “Allah, hiç kimseyi evladıyla sınamasın, evlat acısı çok zor. Türkiye'de artık çocuk istismarı, çocuk katilleri ceza alsın. Çünkü bir değil, iki değil, kaç çocuk bu şekilde katlediliyor. Narin kızımızı üzüldük, bu bir vahşet” ifadelerini kullandı.

Cuma hutbesinde Narin Güran vurgusu

Diyanet İşleri Başkanlığını Narin’i andı. "Kalpleri kararmış, vicdanları körelmiş zalimlerin kurbanı, nazik ve narin bedenler oluyor" denilen hutbede, "Başta Gazze olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki masumların canlarına kıyılmaması için Peygamberimizin güzel ahlakını ve çağlar üstü mesajlarını insanlıkla buluşturmaktır" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.