Narin’in adı okullarda yaşatılsın!

Eğitim kurumlarına Narin'in adının verilmesini ve onun hatırasının saygıyla yaşatılmasını talep edenler, imza kampanyası başlattı

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 15:47
Muhabir: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Narin’in adı okullarda yaşatılsın!

Okullara Narin Güran'ın ismini vermek için harekete geçilmesini talep eden duyarlı vatandaşlar, imza kampanyası başlattı.

Kampanyada, “Eğitim kurumlarına Narin'in adını vermeli ve onun hatırasını saygıyla yaşatmalıyız. Bu dilekçeyi imzalayarak harekete geçmeye çağırıyoruz” çağrısı yapıldı.

ONUN HATIRASINI SAYGIYLA YAŞATMALIYIZ

Kampanya metninde yer alan ifadeler şöyle:

“Vahşice katledilen Narin Güran'ın adının unutulmamak üzere yaşatılması için öncelikle doğduğu köydeki okula verilmesini talep ediyoruz. Narin, hayatını kaybetmesine rağmen hala sayısız kişiye ilham veriyor ve genç neslin eğitimine katkıda bulunan bir sembol olabilir. TÜİK'e göre Türkiye'deki okul sayısı 2020 yılında 133 bin 883 oldu. Bu okullardan daha fazlasına Narin’in adını verebilir ve hatırasını anlamlı bir şekilde yaşatabiliriz. Kadına yönelik şiddet, Türkiye'de hala büyük bir sorun. BM'nin 2016 raporuna göre, Türkiye'deki kadınların yüzde 38'i cinsel ya da fiziksel şiddet mağduru olmuştur. Narin'in adını taşıyan okullar, bu sorunu çözme yolunda atılabilecek adımlardan biridir. Eğitim kurumlarına Narin'in adını vermeli ve onun hatırasını saygıyla yaşatmalıyız. Bu dilekçeyi imzalayarak harekete geçmeye çağırıyoruz.”

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.