‘Nerede Haber Orada Biz’ kitabı Şampiyon Melekler’e okul oluyor

Gazeteci Müslüm Karaaslan tarafından, 46 gazetecinin mesleki anılarının derlendiği "Nerede Haber Orada Biz” isimli kitaptan elde edilen tüm gelirler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne bağışlandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2024 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2024 12:10
Kaynak: BÜLTEN
‘Nerede Haber Orada Biz’ kitabı Şampiyon Melekler’e okul oluyor

Gazimağusa’da gerçekleştirilen törende duygusal anlar yaşanırken, dernek tarafından yapılan açıklamada, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden öğrenci, öğretmen ve velilerin anılarını yaşatmak, başarılı öğrenciler yetiştirmek ve onlara burs vermek adına okul yaptırılacağı ifade edildi.

46 deneyimli İzmirli gazeteci, önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak, "Nerede Haber Orada Biz" isimli derleme bir kitap ortaya çıkardılar. Gazeteci Müslüm Karaaslan, gazetecilerin meslek hayatları boyunca yaşadıkları anılarını derlerken, Gülşen Ülkü ise kitabın editörlüğünü üstlendi. İzmirli sivil toplum örgütleri, iş dünyası ve yerel yönetimler kitaba büyük ilgi gösterdi. Kitabın satışından elde edilen tüm gelirlerin ise KKTC’deki Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne bağışlandığı açıklandı.

Gazimağusa Arena Spor Salonu’nda yer alan dernek binasında gerçekleştirilen törende Müslüm Karaaslan, kitabın emekçilerini temsil etti. AKUT Üyesi ve İzmir Basın Tanıtım Yetkilisi Erdinç Ereeş ve İzmirli Ay Art Gallery’nin sahibi Ressam Aygün Selvitopu ve Kemal Selvitopu da törene katılım sağladı.

TÖRENDE DUYGUSAL ANLAR

Gazeteci Müslüm Karaaslan, törende söz alarak bir süre önce yaşamını yitiren ve kitabın hazırlanmasında büyük pay sahibi olan İzmir’in yakından tanıdığı, başarılı gazeteci Osman Ülkü’yü ve 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden tüm yurttaşları andı. Bununla birlikte Karaaslan, kitapta emeği geçen ve hastanede tedavisi süren Usta Gazeteci Okan Yüksel’e de şifa diledi

Karaaslan, basın mensuplarının kamuoyunu aydınlatma, bilgilendirme, bilinçlendirme görevlerinin dışında da toplumsal sorumlulukları olduğunu ve sosyal sorumluluk projesinin de bu doğrultuda gündeme geldiğini belirtti. Karaaslan, “Nerede Haber Orada Biz” isimli kitabına katkı ve emek veren tüm meslektaşlarına ve öğretmeni Editör Gülşen Ülkü’ye teşekkür ederken, kuruluş aşamasından beri Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin destekçisi olduğunu ve gönüllü olarak Basın Danışmanlığını yaptığını ifade etti. Karaaslan konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Kitabın hazırlanması bir yıldan fazla bir zaman aldı. Sorgusuz, sualsiz birçok meslektaşım kitabın hazırlanmasına omuz verdi, dayanışmaya ortak oldu. Hem meslektaşlarıma hem de kitabın satışında bizlere destek olan sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, yerel yönetimler ve iş dünyasının temsilcilerine teşekkür ederim. Biz gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projesiyle İzmir farkını ortaya koymaya çalıştık. Bunda da başarılı olabildiysek ne mutlu bizlere. Başından beri süreci arkadaşlarımla birlikte ortak yürüttük. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne bağışlama konusunda da ortak karar aldık. Ahmed Arif’in, ‘Nerede bir can ölse oralı olur yüreğim’ dediği gibi bugün 46 arkadaşımla birlikte yüreklerimiz buralı, Kıbrıslı; tüm canlarımızı yitirdiğimiz günlerdeki gibi. Daha önce olduğu gibi, bundan sonra da Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin hak arama mücadelesinde ve tüm çalışmalarında yanlarında olduğumu belirtmek isterim.”

şampiyon melekler

ŞAMPİYON MELEKLER’İN OKULUNU İNŞAA EDECEĞİZ

Gazimağusa Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene dernek yöneticileri ve üyeleri de katılım sağladı. Törende söz alan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya ise, İzmir’den yapılan yardımın çok anlamlı olduğunu ve kendilerini çok duygulandırdığını ifade etti. Dernek olarak depremde yitirdikleri canlarının haklarını aramaya devam edeceklerini ve sonuç alıncaya kadar kararlı bir mücadele yürütüceklerinin üzerinde duran Karakaya, “Bugünkü bağış bizim için son derece anlamlı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Okul yapımı için devlet Gazimağusa’da arsa tahsis etti. Önümüzdeki günlerde protokol imzalayacağız ve Şampiyon Melekleri’n okulunu inşaa edeceğiz. Bugüne kadar katkı koyan herkesi de törende görmek isteriz.” şeklinde konuştu.

NEREDE HABER ORADA BİZ KİTABI HAKKINDA

Nebil Özgentürk, Hakan Kara, Atila Sertel, Dilek Gappi, Misket Dikmen, Okan Yüksel, Gürkan Ertaç, Osman Ülkü, Yaşar Aksoy, Timuçin Tülis, Sedat Kaya, Reyhan Berkman, Hakan Akarcalı, Sedat Pişirici, Ercan Doğu, Atilla Köprülüoğlu, Esat Erçetingöz, Halil İbrahim Hüner, Yusuf Çınar, Işık Teoman, Engin Uğur Ağır, Muhittin Akbel, Haluk Güney, Sinan Genç, Nüvit Tokdemir, Suavi Yardımoğlu, Emin Varol, Melih Üstkanat, Mustafa Oğuz, Bahri Karataş, Alahattin Gürırmak, Muzaffer Tezel, Sinan Doğan, Serkan Aksüyek, Hakan Dirik, Güray Ervin, Murat Ervin, Süleyman Sağat, Murat Şahin, Mehmet İnmez, Ceyhan Torlak, Kadir Kemaloğlu, Mutlu Duman, Emre Döker, Mustafa Akbaş, Müslüm Karaaslan'ın meslek hayatı boyunca yaşamış oldukları anılar yer alıyor.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.