Oba Makarna fabrikasında patlama!

Sakarya'da bulunan Oba Makarna fabrikasında patlama meydana geldi

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 15:43
Kaynak: İHA
Oba Makarna fabrikasında patlama!

Sakarya Hendek'te bulunan Oba Makarna farikasında saat 13.20 civarında patlama yaşandı.

Henüz nedeni belirlenemeyen patlamanın ardından, çevre illerden itfaiye ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi.

Sakarya’nın yanı sıra Düzce ve Kocaeli’den de takviye ekipler bölgeye ulaştı.

Yaralı 23 işçiye ilk müdahale olay yerinde yapılırken, yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

YUSUF ALEMDAR: YANMALAR VAR

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Hendek'teki Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Alemdar, "Şu anki bilgilere göre, içeriden çıkarıp ambulanslarla hastanelere sevk ettiğimiz 12 yaralımız var. Patlama sırasında dışarıda bulunan ve ayakta tedavi edilen yaralılarla birlikte bu sayı 20'yi bulabilir. Ancak ambulansla taşıdığımız yaralı sayısı 12" ifadelerini kullandı.

SAYI DAHA FAZLA OLABİLİR

Yusuf Alemdar, ekiplerin müdahalelerinin sürdüğünü belirterek, “Yangından etkilenen ve patlama sonucu yaralanan kişiler var. Şu ana kadar ciddi bir yaralanma tespiti yok ancak hastanelere gönderilen yaralılarla ilgili daha net bilgilere ulaşacağız” dedi.

Patlamanın fabrikanın çatısında gerçekleştiğini ve yangının müdahaleyi zorlaştırdığını ifade eden Alemdar, yangını kontrol altına almaya çalıştıklarını ve içeride kalan kişilere ulaşmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Tüm ekiplerin olay yerinde olduğunu belirten Alemdar, içeriden kaçan ve kalan kişilerle ilgili net bir sayı verilemediğini ekledi.

2 KİŞİ ENTÜBE

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Hendek ilçesindeki Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlama ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Vali Karadeniz, patlamanın ardından toplam 21 yaralı tespit edildiğini ve bunlardan 12'sinin ambulanslarla hastaneye sevk edildiğini, 9'unun ise kendi imkanlarıyla hastaneye ulaştığını belirtti.

Yaralılardan 2'sinin entübe durumda olduğunu ve durumlarının ağır olduğunu ifade eden Karadeniz, patlamanın ardından bölgeye itfaiye, sağlık, emniyet, AFAD ve orman personellerinin sevk edildiğini söyledi.

59 PERSONEL VARDİYADA

Fabrika yetkililerinin, patlama sırasında içeride kimsenin olmadığını düşündüklerini ancak sistemlerinin kontrol edildiğini belirtti. Ayrıca, fabrikanın 59 vardiya personelinin bulunduğunu ve patlamanın değirmen bölümünde meydana geldiğine dair bir kanaat olduğunu aktardı. Patlamanın nedeni ve şekli, yangının tamamen söndürülmesinin ardından yapılacak araştırmalarla belirlenecek.

OBA MAKARNA KİMİN?

Oba Makarna,  2005 yılında Özgüçlü Ailesi tarafından satın alındı.

Yönetim Kurulu Başkanı M. Musa Özgüçlü'dür.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.