Öğretmenlerin gerçek sorunlarını duymak isteyen herkesi buraya bekliyoruz!

TBMM’nin yanındaki Milli Egemenlik Parkı’nda, Öğretmenler Odası’nı oluşturan Eğitim-İş, “Öğretmenlerin gerçek sorunlarını duymak isteyen herkesi buraya bekliyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 15:03
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Öğretmenlerin gerçek sorunlarını duymak isteyen herkesi buraya bekliyoruz!

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), ‘öğretmeni mesleksizleştirme’ olarak adlandırdıkları ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı meslek nöbetini başlattı! 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yanındaki Milli Egemenlik Parkı’nda, Öğretmenler Odası’nı oluşturup meslek nöbetine ses yükselten Eğitim-İş, “Öğretmenlerin gerçek sorunlarını duymak isteyen herkesi buraya bekliyoruz” mesajını verdi.

ÖĞRETMENE ŞİDDETİ YAZARAK MI ENGELLEYECEKSİN?

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay burada yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Saat 14.00'te başlayan komisyonda, sendikalara saat 22.30'da anca zaman geldi. Öğretmenler odası görmemiş birçok kişinin, hazırladığı ve onayladığı sözde meslek kanunu ile ilgili görüşlerini dinlemek zorunda kaldık. Bize söz geldiğinde Mahmut Özer sözümüzü 5 dakikada bitirmemizi istedi. Teklif, 9 sayfa 39 maddeden oluşuyor. Sizin zamanınızda 3 sayfaydı, 1 sayfasını öğretmenlere ayırdınız. Şimdi sanmayın ki 39 maddeye çıkınca öğretmenlere bir hak var, yeni bir kazanım var. Bu 19 sayfanın yarısı disiplin cezaları, yarısı Milli Eğitim Akademisi…  Çeyrek sayfa öğretmene şiddetten bahsediliyor. Değer vermediğin öğretmene şiddeti yazarak mı engelleyeceksin?”

ÖĞRETMENİ MESLEKİ OLARAK İTİBARSIZLAŞTIRMIŞTIR!

“Yusuf Tekin, öğretmenlik mesleğine her sözüyle, her eylemiyle zarar vermektedir” diyen Özbay, şöyle devam etti:

“Bu siyasi iktidar öğretmene değer vermeyi bırakın, öğretmeni mesleki olarak itibarsızlaştırmıştır; öğretmenin mesleki hakkını yok saymıştır, öğretmenin, özgür ve iradeli insanlar yetiştirme iradesini gasp etmek istemektedir. Bu meslek kanunu, ÇEDES ve benzeri, tarikat ve cemaatlerle yapılan protokolleri uygulatmak, disiplin hükümleri ile öğretmenleri tehdit etmek için yapılıyor. Bu meclisin artık bir ruhu kalmamıştır. El kaldır, indirden öteye geçemeyen vekillerin aldığı maaş, asıl kamuda israftır. Kendi iradesini ortaya koyamayan vekiller var. Bu meslek kanununu imzalayanlar, gelin soralım öğretmenlere, bir tane öğretmen, bunun kazanım olduğunu kabul edecek mi? Eğer gerçekleri duymaya tahammülünüz varsa buyurun Eğitim-İş öğretmenler odasını kurmuştur. Dersimiz Cumhuriyet, konumuz Atatürk devrimleri. Öğretmenlerin gerçek sorunlarını duymak isteyen herkesi buraya bekliyoruz. Öğretmene sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır. Bizler, kararlılıkla mesleğimizin onuruna sahip çıkmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz!”

Başkan Özbay, Öğretmenlik Meslek Kanunu, TBMM Genel Kurulu’na getirildiği gün, 1.TBMM’ye yürüyüş yaparak kitlesel basın açıklaması gerçekleştireceğini de duyurdu.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.