Ömer Öcalan teröristbaşı Öcalan'la görüştü

DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, Terör örgütü PKK elebaşı terörist Abdullah Öcalan ile görüştüklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 10:01
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ömer Öcalan teröristbaşı Öcalan'la görüştü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Salı gün partisinin grup toplantısında  "Şayet tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun" sözleri ülke gündemine bomba gibi düşmüştü.

43 aydır kimseyle görüştürülmeyen terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yeğeni DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, dün İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’la görüştü.

 Abdulkadir Selvi de köşesinde terör örgütü elebaşı Öcalan'la 43 ay sonra ilk görüşmenin gerçekleştiğini yazdı.

 Selvi, yazısında görüşmenin detaylarını şöyle aktardı:

"Adanın şartları nedeniyle Ömer Öcalan'ın, çarşamba günü Bursa'nın Mudanya ilçesindeki askeri iskelede hazır bulunması istendi. Ömer Öcalan dün sabah saatlerinde Mudanya İskelesi'ne yanaşan bir feribotla alınarak İmralı'ya götürüldü. Ömer Öcalan ile Abdullah Öcalan'ın görüşmesinin saat 11.00'de başladığı ve öğleden sonraya kadar devam ettiği ifade edildi. 43 ay sonra gerçekleşen bu görüşmede Öcalan'ın hangi mesajları verdiği merak konusu oldu.

Abdullah Öcalan'ın, Ömer Öcalan'la yaptığı görüşmede tecrit koşulları ortadan kaldırıldığı ve haberleşme imkânı sağlandığı taktirde silahların bırakılması konusunda bir rol oynayabileceği mesajını verdiği söyleniyor. Öcalan'ın 'Tarihi sorumluluğumu yerine getirmeye hazırım. Örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım' dediği ifade ediliyor."

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.