Onlarca vatandaş İzmir’den Gazze’ye bir nefes olmak için toplandı

“İZMİR’DEN GAZZE’YE BİR NEFES” programı kapsamında açıklamalarda bulunan Temur, “Gazze direnişiyle ve şahadetleriyle ders veremeye devam ediyor. Filistinli kardeşlerimiz sadece kendi toprakları için değil İslam coğrafyası için mücadele ediyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 16:08
Kaynak: HABER MERKEZİ
Onlarca vatandaş İzmir’den Gazze’ye bir nefes olmak için toplandı

AYSELİN UZUN - İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) tarafından düzenlenen “İZMİR’DEN GAZZE’YE BİR NEFES”  adlı etkinlikle birlikte, İsrail’in Gazze halkına yönelik gerçekleştirdiği saldırının 365. gününde Filistin halkına destek verildi. Bornova Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen ve “Filistin’e özgürlük” sloganlarının yükseldiği programa AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı başta olmak üzere Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İzmir İl Müftüsü Dr. Ramazan Muslu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu ve İSTOK Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Temur katılım gösterdi. Başkan Gökhan Temur, İzmir’den tüm dünyaya seslenerek, “Soykırıma dur de” çağrısında bulundu.

SUSMAK KATİLİN ORTAĞI OLMAK DEMEKTİR

Salonu dolduran kalabalık tarafından atılan sloganlar ve Kuran-ı Kerim dinletisinin ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Başkan Temur, “Bu gün burada tarihin en büyük imtihanını veren Gazzeli kardeşlerimizin sesi olmak için toplandık” diyerek başladığı söylerine “Gazze direnişiyle ve şahadetleriyle ders veremeye devam ediyor. Filistinli kardeşlerimiz sadece kendi toprakları için değil İslam coğrafyası için mücadele ediyor. Bizler iyi biliyoruz ki İsrail bir terör organizasyonudur. Ve tek hedefleri Filistin değil Anadolu coğrafyasıdır. İsrail Gazze’de ve Beyrut’ta başarılı olduğu taktirde aynı şeyi İstanbul için yani Anadolu için de yapacaktır. Bir yıldır insanlık tarihinin en vahşi katliamını seyrediyoruz. Her yaştan insanın alçakça katledilişine yeterince ses çıkarmıyor ve bir halkın soykırıma maruz kalmasını seyrediyoruz. Tüm dünya bilsin ki İsrail bir terör ülkesidir. Bir terör örgütüne nasıl muamele ediliyorsa ona da öyle edilmelidir. Onlar sanıyorlar ki bu zülüm böyle devam edecek. Sanıyorlar ki bu devran böyle sürecek. Ant olsun ki yanılıyorlar. Mazlumun ahi sonunuz olacak. İşin sonunda insanlık kazanacak. Bizler İzmir’den bütün uluslar arası topluluklara sesleniyoruz; soykırımın durdurulması için daha ne kadar boyun eğeceğiz? Susmak katilin ortağı olmak demektir” diye devam etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.