Özel bakımevinde otizmli çocuk açlıktan öldü!

İstanbul'da özel bir bakımevinde yüzde 95 otizmli olan 17 yaşındaki Hüseyin Timuçin, annesinin rahatsızlığı yüzünden daha iyi bakılsın diye götürüldüğü bakımevinde açlıktan öldüğü iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 11:39
Kaynak: HABER MERKEZİ
Özel bakımevinde otizmli çocuk açlıktan öldü!

Ekol TV’de yer alan habere göre, İstanbul'da özel bir bakımevinde yüzde 95 otizmli olan 17 yaşındaki Hüseyin Timuçin, annesinin rahatsızlığı yüzünden daha iyi bakılsın diye götürüldüğü bakımevinde açlıktan öldüğü öne sürüldü

Ölen çocuğun ailesi, çocuklarının hastaneye götürüldüğünü telefonlarına gelen bir SMS ile öğrendiklerini belirterek ihmal sebebiyle öldüğünü söyleyip hukuk mücadelesi başlattı.

Çocuğun vücudunda çok sayıda yara izine de rastlandığı öğrenildi, Adli Tıp raporunda ise açlıktan öldüğü tespit edildi.

Avukat Rengin Geçen, şu açıklamayı yaptı:

"Çocuğun yüzünde, gözünde, hatta kafasında çok ciddi izler var, yaralar var" dedi. O görüntüler çocuğun son görüntüleri olurken, yüzde 95 otizmli Hüseyin Timuçin bakımevinde bu hale geldikten sonra hayatını kaybetti. Avukat Rengin Geçen "Adli tıp raporuna baktığımızda aslında açlıktan öldüğü tespit edilmiş.

4 farklı hastane gezmiş ve dördüncü hastanede de vefat etmiş. Aile gelen SMS sonucu telefon açtıktan sonra 'sadece çocuğunuzun soğuk algınlığı var, biz bir hastaneye götüreceğiz' denip çıkılıyor. Her ne kadar çocuğunuzun soğuk algınlığı var denilmiş olsa da aslında çocuğun bir darp tanısı var" 

Ölmesine 1 gün kala aile aranıyor

Bakımevi yetkilileri bu durumda aileyi sadece bir kez aradı, o da şikayetçi olup olmadıklarını öğrenmek için. Avukat Rengin Geçen "Çocuk yoğun bakımdayken artık ölmesine 1 gün kala, kurum babayı arıyor ve diyor ki 'Bizi şikayet edecek misiniz? Bizim bir suçumuz, ihmalimiz yok, bizi boşuna şikayet etmeyin' diyorlar" şeklinde konuştu.

Ailesi Hüseyin'in ihmalden öldüğünü savunuyor, bu nedenle hukuk savaşı başlattı. Avukat "Kurumu savcılığa şikayet ettik. Fakat bize takipsizlik raporu verdi. Biz hala davamızın peşindeyiz. Takipsizlik raporuna da itirazımızı ettik. Süreci bekliyoruz." dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.