Özel İzmir’den iktidara ‘tarikat ve cemaat’ uyarısı yaptı

93 yıl önce Cumhuriyet karşıtları tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay için düzenlediği anma töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidara uyarıda bulunarak, “15 Temmuz’u yaşadınız ders almadınız. Her sırtını sıvazladığınız cemaat, eğitimde, adalet sisteminde ve en nihayetinde TSK içinde yapılanarak er ya da geç cumhuriyete olan kinini kusacak ve namluyu bu millete çevirecektir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2023 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2023 13:34
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
ilksesgazetesi.com
Özel İzmir’den iktidara ‘tarikat ve cemaat’ uyarısı yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Menemen’de 93 yıl önce Cumhuriyet karşıtları tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay için düzenlediği anma törenine katıldı.

Törende konuşan Özel, eleştiri oklarını iktidara ve uygulanan eğitim politikalarına çevirdi. 10 Kasım’da TSK içinde yaşanan ‘Atatürk resmi asmama’ olayını da hatırlatan Özel, laiklik ve Atatürkçülük vurgusu yaptı.

Özel ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in TBMM’de yaptığı konuşma üzerinden iktidara cemaat ve tarikat uyarısı yaptı.

BU HADSİZLİĞİ KABUL ETMİYORUZ

10 Kasım töreninde 3 Teğmenin Atatürk’ün resmini asmamasını hatırlatarak konuşmasına başlayan Özel, “Bundan sonra görev yaptığımız sürece böyle anlamlı günlerde, yıldönümlerinde özellikle devrimlerin sembolü olmuş zamanlarda var olmaya devam edeceğim. Madımak’ta Sivas’ta CHP Genel Başkanı olacağım. Madımak bir utanç müzesi olana kadar, devlet Madımak özrünü dileyene kadar o ateşi hissetmeye devam edeceğiz dün akşam yüreğimiz yandı. 6 evladımız bu vatan için şehit oldular. Burada bir Büyükşehrin ve 3 büyük şehidin manevi huzurlarındayız. Şehit Kubilay, sessiz kalmadı. Elindeki eksik teçhizata rağmen Cumhuriyeti savunmak için direndi. Biliyordu ki başaramazdı. Ama o hainlere karşı başını eğseydi bu ülkenin bağımsızlığı için üzerine düşeni yapamayacaktı. Bazen Cumhuriyetin evlatları, devrimciler, baş eğmek yerine Kubilay gibi baş verirler. Hepimize, Derviş Mehmet karşısındaki Kubilay'ın cesareti örnek olmalıdır. Geçtiğimiz 10 Kasım'da Atatürk’ün resmini yakasını asmayı reddeden sözde 3 Teğmene karşı duran 4 Teğmen Kubilay’ın, Atatürk’ün Teğmenleridir. Atatürk’ün resmini 10 Kasım’da yakalarına asmamaya bahane bulan Savunma Bakanı… ‘Toplu iğneleri yokmuş’ diyen Savunma Bakanı… Hangi koltukta oturduğunu, hangi görevi yaptığını unutmasın. O ordu, sivil siyasetin, demokrasinin teminatıdır. Ordunun yeri askeriye, sivilin yeri siyasettir. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Yakasına Atatürk resmi takmayanlara, görevlerini hatırlatanları, orduya meydan okuyanlara hat bildirenlere ‘cuntacı teğmenler’ demek hadsizliktir. Bu hadsizliği kabul etmiyoruz. Herkes haddini bilecek. TSK’da Atatürk’e saygısızlık mazur görülemez. Buna tepki vermek vatan görevidir. Buna mazeret gösterenler vatan hainidir” dedi.

özgür özel

CEMAATLERE, TARİKATLARA YENİDEN ALAN AÇANLARA SÖYLÜYORUZ

Bakan Tekin’in sözleri üzerinden eğitimde, yargıya ve ordu da cemaatleşme konusunda uyarıda bulunan Özel, “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, karşımıza çıkıp birtakım cemaatleri ve tarikatları STK olarak nitelendirmiş, onlarla yapılan protokolleri savunmuş ve protokol yapmaya devam edeceklerini savundu. O cemaatler, tarikatlar gencecik kız çocuklarının yanmasına sebep olanlardır. ENSAR Vakfı’nın yurtlarında tacize uğrayan küçük çocukları koruyamayan, onları istismar edenlerdir. Yusuf Tekin’e sesleniyoruz. Sizin, bu milletin çalışkan, namuslu, çilekeş, yoksul ailelerin çocuklarını alıp da sadece size ideolojik bir zemin yaratmak içim onları istismar etmenize izin vermeyeceğiz. 82 milyonla içinde vatanını, milletini sevenler, bu şımarmış meczuplardan binlerce kat fazladır. Biz çoğuz, büyüğüz ve onlardan daha cesaretliyiz Ellerindeki yetkilerle toplumu baskı altında tutmaya çalışanlar… Bu milletin damarlarından ilerleyip beynine gitmeye çalışanlar… Bugün cemaatlere, tarikatlara yeniden alan açanlara söylüyoruz. 15 Temmuz’u yaşadınız ders almadınız. Her sırtını sıvazladığınız cemaat, eğitimde, adalet sisteminde ve en nihayetinde TSK içinde yapılanarak er ya da geç Cumhuriyet'e olan kinini kusacak ve namluyu bu millete çevirecektir. Biz, Atatürkçüler, O’nun kurduğu partinin neferleri olarak günün birinde onlar namluyu millete çevirdiğinde bu ulusu ve bayrağı koruyacağız. Onun için cemaatlere, tarikatlara ve onların devleti ele geçirmesin ‘Dur, geçit yok’ diyoruz” diye konuştu.

UMUT BİZİZ

‘Gerici’ düşünceye karşı birlikte mücadele mesajı veren Özel, şunları söyledi; “Bugünden başlayarak ve bugünden yeşeren umudu çoğaltanlar… Biz bugün burada birilerinin umduğu gibi az değiliz. Gözün alabildiğine, göğün alabildiğineyiz. İzmirliler, Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler varsa umut vardır. Umut biziz. Bundan sonra çağrılın ya da çağrılmayın. Size ihtiyaç olan yerde, dayanışmamız ve gücümüzü göstermemiz gereken yerde hep birlikte mücadele edeceğiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.