Özgür Özel'den Anıtkabir'e ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve Almanya SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 19:35
Kaynak: İHA
Özgür Özel'den Anıtkabir'e ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. İkili, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine ulaştı ve burada çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Ziyaretin ardından Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektiren Özel ve Klingbeil, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Klingbeil, deftere “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, günümüzün modern ve eşitlikçi toplumunu kuran Mustafa Kemal Atatürk’e saygıyla. Türk ve Alman halklarını yıllardır bağlayan kardeşlik duygularına büyük teşekkürlerimle.” ifadelerini ekledi.

Törenin sona ermesinin ardından Özel ve Klingbeil, CHP'nin ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü’nün anıt mezarına da çiçek bıraktı. Bu anlamlı ziyaret, Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk ilişkilerini pekiştirmek amacıyla gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.