Polis katili ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı!

27 yaşındaki polisi şehit eden Yunus Emre Geçti’ye ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 16:09
Kaynak: HABER MERKEZİ
Polis katili ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı!

26 suç kaydı olduğu ortaya çıkan Geçti’nin daha önce serbest bırakılması kamuoyunda tepki toplamaya devam ederken, gazeteci İsmail Saymaz dikkat çeken bir bilgiyi paylaştı.

Saymaz, polisi şehit eden Geçti’nin 'PİTON 82' isimli gruba dahil olduğu iddia ederek, yeni nesil suç ağının detaylarını açıkladı.

Saymaz, şöyle konuştu:

 "Ümraniye'deki örnek istisnai bir örnek değil. Yeni nesil bir suç ağı ile karşı karşıyayız. İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana'nın kenar mahallelerinde uyuşturucu, kapkaç, haraç etrafında yetişmiş gruplar. Bu kişinin grubunun adının PİTON 82 olduğu iddia ediliyor. Belli ki bu yeni bir grup. Zamanla bir üst klana katılacak. Şimdilik bunlar üst grupların taşeron işlerini görüyorlar. Haraç uyuşturucu işleri ile meşgulken Türkiye çapında iş yapmaya başladılar. Sonra da Skaljari ve Kavac gibi çetelerin taşeronu oldular. Bu örgütlerin en gelişkin modeli Daltonlar. Bunlar Türkiye'nin suç dünyasına motosikletli saldırıyı getirdiler. Bunların temel ekonomisi de uyuşturucuya dayanıyor."

YUNUS EMRE GEÇTİ'NİN İŞLEDİĞİ SUÇLAR

Poliste yapılan sorgulamada şüphelinin çok sayıda suçtan sabıkalı olduğu da ortaya çıktı. Şüphelinin poliste daha önceden 26 suç kaydı bulunduğu öğrenildi. Şüphelinin 1 uyuşturucu ve ticareti, 8 uyuşturucu madde kullanmak, 2 kasten yaralama, 1 cinsel taciz, 2 yağma, 1 gasp, 2 çocuğa cinsel istismar, 1 motosiklet hırsızlığı, 1 ruhsatsız silah, 2 mala zarar verme suçlarından gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.