Prof. Dr. Fuat Keyman kimdir? Fuat Keyman hayatını kaybetti!

Bilim Akademisi üyesi ve Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Fuat Keyman, 65 yaşında vefat etti. Peki, Prof. Dr. Fuat Keyman kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 12:01
Kaynak: HABER MERKEZİ
Prof. Dr. Fuat Keyman kimdir? Fuat Keyman hayatını kaybetti!

Siyaset bilimci ve yazar Prof. Dr. Fuat Keyman, 65 yaşında vefat etti. Bilim Akademisi’nin bir üyesi olan Keyman, Sabancı Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı olarak görev yapıyor ve uluslararası ilişkiler konusunda derin bir uzmanlığa sahipti. Ayrıca, İstanbul Politikalar Merkezi’nin yönetimini de yürütmekteydi. Peki, Fuat Keyman kimdir, neden öldü?

Fuat Keyman

FUAT KEYMAN NEDEN ÖLDÜ?

Türkiye'nin önde gelen akademisyenlerinden biri olan Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Keyman, hayatını kaybetti. Keyman'ın bir süredir kanser tedavisi gördüğü öğrenildi.

FUAT KEYMAN KİMDİR?

Prof. Dr. Fuat Keyman, 1981 yılında lisans eğitimini tamamlayarak 1983’te Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. 1991 yılında Carleton Üniversitesi'nden doktorasını alarak akademik kariyerine yön verdi.

1994’ten 2002’ye kadar Bilkent Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan Prof. Keyman, 2002 yılından 2010 yılına kadar Koç Üniversitesi'nde ders vermeye devam etti.

Bilim Akademisi'nin üyesi olan Fuat Keyman, Sabancı Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı görevini üstlenmekteydi ve uluslararası ilişkiler alanında profesör unvanına sahipti. Aynı zamanda İstanbul Politikalar Merkezi’nin yöneticiliğini de yürütüyordu.

Demokratikleşme, küreselleşme, uluslararası ilişkiler, Türkiye-AB ilişkileri, Türk dış politikası ve sivil toplum gelişimi gibi konularda derin bir uzmanlık bilgisine sahip olan Keyman, bu alanlarda önemli çalışmalara imza atmıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.