Resmi Gazete'de yayımlandı: 3 bakan yardımcısının görevine son verildi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından üç bakanlıktaki bakan yardımcıları görevlerinden alındı. Peki bu isimler kimler? Gelin birlikte bakalım

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 00:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 00:46
Kaynak: HABER MERKEZİ
Resmi Gazete'de yayımlandı: 3 bakan yardımcısının görevine son verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Milli Eğitim, Milli Savunma ve Sağlık Bakanlıkları'nda önemli görev değişikliklerine gitti. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu görevden alındı ve yerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit atandı.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci'nin görevine son verildi ve bu göreve Musa Heybet getirildi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz'ın yerine Yasin Ayfer Erkoç görevlendirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına ise Muhammet Kasım Gönüllü atandı.

Kemal Şamlıoğlu kimdir?

Kemal Şamlıoğlu, 1978 yılında Rize'de doğdu. 1999'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden mezun oldu.

1999-2014 yılları arasında öğretmenlik, eğitim yöneticiliği ve genel müdürlük yaptı. 2014-2018 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı'nda Daire Başkanlığı ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunarak eğitim sisteminde kalite artırımı ve uygulama geliştirme üzerine çalıştı. 2018-2023 arasında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde genel sekreter olarak üniversitenin akademik ve eğitim kalitesini geliştirdi.

2018'den itibaren Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi olarak eğitim politikalarının yeniden yapılandırılmasına katkıda bulundu. 2023 Haziran'ında Millî Eğitim Bakan Yardımcısı olarak atandı ve 14 Eylül 2024'te Resmi Gazete'de yayımlanan kararla görevden alındı. Şamlıoğlu, evli ve üç kız çocuğu babasıdır.

Muhammet Bilal Macit kimdir?

Muhammet Bilal Macit, 11 Eylül 1984'te İstanbul'da doğdu. Sabancı Üniversitesi'nden 2008 yılında mezun oldu.

Türk Hava Yolları'nda özel sektörde çalıştıktan sonra, 12 Haziran seçimlerinde 24. dönem İstanbul Milletvekili olarak seçildi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi oldu. TBMM'de Nüfus Kalkınma Grubu'nun üyeliğini üstlendi.

2016-2018 yıllarında Teknopark İstanbul'da Genel Müdür olarak görev yaptı ve savunma, havacılık ve denizcilik odaklı teknoloji firmalarına ev sahipliği yaptı. Ağustos 2018'den itibaren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü olarak görev yapan Macit, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

Celal Sami Tüfekci kimdir?

Celal Sami Tüfekçi, 1971 yılında Giresun'da doğdu. Makine Mühendisliği lisansını Gazi Üniversitesi'nde tamamladı. Savunma Sanayii Başkanlığı'nda Uzay Daire Başkanı ve Başkan Yardımcısı olarak yüksek çözünürlüklü GÖKTÜRK-1 uydusunu yönetti. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Huzeyfe Yılmaz kimdir?

Huzeyfe Yılmaz, 1977 yılında Bolu Yeniçağa'da doğdu ve Kocaeli Üniversitesi Elektronik Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, Gazi Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı.

2001 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde mühendis olarak kariyerine başladı. 2005 yılında TÜRKSAT AŞ'ye geçerek çeşitli yöneticilik görevlerinde bulundu. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda Bilgi İşlem Daire Başkanı ve Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü olarak görev yaptı. 2019-2023 yılları arasında TARNET AŞ'de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı.

22 Haziran 2023 tarihinde Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atandı ve 14 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete kararına göre bu görevden alındı.

Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.