Rojin’in en son okuduğu kitap… Sait Faik Abasıyanık'ın Kayıp Aranıyor kitabının konusu

Van Gölü kıyısında cesedi bulunan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in, ölmeden önce okuduğu son kitabın Sait Faik Abasıyanık'ın Kayıp Aranıyor olduğu öğrenildi. Peki, Kayıp Aranıyor kitabının konusu nedir?

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 12:20
Kaynak: HABER MERKEZİ
Rojin’in en son okuduğu kitap… Sait Faik Abasıyanık'ın Kayıp Aranıyor kitabının konusu

Geçtiğimiz günlerde cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş'in, Google Haritalar’da en son cesedinin bulunduğu Molla Kasım Köyü’nün aratılması ve Google’da yaptığı son aramalarda "otopsi nasıl yapılır" ve "öldükten sonra cennete nasıl gidilir" sorular yönetilmesi olayın detaylarını yeniden gündeme taşıdı. Aynı zamanda yeni gelişmeler içerisinde yer alana detaylardan biri de kütüphaneden aldığı son kitabın Kayıp Aranıyor olması da gözlerden kaçmadı. Peki, Kitap Aranıyor kitabının konusu nedir?

SAİT FAİK ABASIYANIK KİTAP ARANIYOR KONUSU VE ÖZETİ

Romanda, eski konsoloslardan Vildan Bey'in kızı Nevin'in hikayesi ele alınıyor. Nevin, yaşadığı dünyadan ve bu dünyanın iki yüzlülüğünden ve çıkarcılığından bıkmıştır; yalansız, özgür ve samimi bir yaşam arayışına özlem duyar. Çevresindeki topluma ve onun kurallarına uyum sağlamakta zorlanan Nevin, ne kadar cesur olsa da burjuva yaşamının zincirlerinden bir türlü kurtulamıyor. Bu açıdan, Nevin karakteri Sait Faik ile de özdeşleştirilebilir. Sonunda, Nevin dünyasından tamamen kaçar ve romanın sonunda kaybolur; bu durum, Sait Faik’in de arayışından ölümle ayrılmasına benzemektedir.

Romanın diğer bir karakteri ise balıkçı Cemal'dir. Nevin ve Cemal arasında bir aşk vardır, ancak ikisi de birbirlerine uyum sağlama konusunda tereddüt yaşamaktadır. Ayrıca, çevreleri bu ilişkiye olumsuz bir tavır sergilemektedir. Nevin'in romanın sonunda bilinmeyen bir yere gitmesi, onun ne çevresiyle ne de Cemal ile uyum sağlayabilmesinden kaynaklanmaktadır. Nevin, ne bir balıkçı sevgilisi ne de bir konsolos kızı olabilmiştir. Sait Faik de yaşamı boyunca benzer bir ikilemle karşı karşıya kalmıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.