RTÜK Başkanı Şahin'den Kayseri’deki olaylara ilişkin uyarı: Bilgi kirliliği ortamından uzak durun

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Kayseri'deki olaylarla ilgili medyanın dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, bilgi kirliliği ve asılsız iddialara karşı uyarılarda bulundu. Devletin konuyla ilgili gerekli süreçleri sürdürdüğünü ifade etti ve medyanın manipülasyondan uzak durması gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 13:08
Kaynak: İHA
RTÜK Başkanı Şahin'den Kayseri’deki olaylara ilişkin uyarı: Bilgi kirliliği ortamından uzak durun

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Kayseri'de meydana gelen olaylarla ilgili olarak medyanın dikkatli olması gerektiğini belirterek, bilgi kirliliği ortamından uzak durulması çağrısında bulundu.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olay sonrası Türkiye'de bulunan mültecilerle ilgili asılsız iddiaların yayıldığını ve büyük bir bilgi kirliğinin yaşandığını vurguladı. Devletin yetkili birimlerinin konuyla ilgili gerekli idari ve hukuki süreçleri titizlikle sürdürdüğünü ve mahkemenin yayın yasağı kararı aldığını belirtti.

Şahin, kamuoyuna yapılan resmî açıklamalar dışında kaynağı belirsiz bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, medyanın bu tür bilgi kirliliğine sebep olabilecek haberlere yer vermemesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, sosyal medyanın manipülasyonuna karşı da uyarılarda bulundu ve medyanın bilinçli veya bilinçsiz şekilde oluşan bilgi kirliliği ortamından uzak durması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.