Sabancıların miras kavgası sürüyor: Hacı Sabancı’dan ‘dava açma’ uyarısı

İhsan Sabancı'nın gayrimeşru ilişkisinden doğan Sevgi Sabancı, aile mirasının haksız yere kendisinden alındığını iddia ederek hukuki süreç başlattı. Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Sabancı, amcası Hacı Sabancı'nın kendisine "dava açma, yoksa hep avukatlarla uğraşırsın" dediğini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 15:39
Kaynak: HABER MERKEZİ
Sabancıların miras kavgası sürüyor: Hacı Sabancı’dan ‘dava açma’ uyarısı

Ünlü iş insanı İhsan Sabancı'nın gayrimeşru ilişkisinden olan 61 yaşındaki Sevgi Sabancı, aile mirasının kendisinden haksız yere alındığını iddia ederek mahkemeye başvurmuştu. Konuyla ilgili olarak 9 ayrı dava açtığını ifade eden Sevgi Sabancı, 22 yıldır devam eden hukuki mücadelesinde sulh yolunu tercih etmek istediğini söyledi. Sabancı açıklamasında, “Aslında hakkım olan verilseydi, ben sulh içinde çözmek isterdim. Bunun için de çok çaba sarf ettim. Maalesef sulh içinde çözülemedi. Yoksa ben de aile konularımızı deşifre etmekten memnun değilim” ifadelerine yer verdi.

İhsan Sabancı'nın ilişkisinden dolayı miras sisteminden çıkarıldığını vurgulayan Sevgi Sabancı, babasının miras hakkının annesiyle olan ilişkisi yüzünden gasp edildiğini dile getirdi.

Sevgi Sabancı, Sabancı Holding'e bağlı tüm şirketlerde haklarının olduğunu vurgulayarak, kız kardeşi Sevilay Sabancı'nın Atlı Köşk'teki miras haklarını yasal yollarla elde ettiğini belirtti. Sözlerine “Babamın miras hakkı kanunen bize geçmiş oluyor. Bize geçmesine rağmen vekalet yoluyla bizim hakkımız elimizden alındı. Ortada İhsan Sabancı'nın çocuklarına yapılmış büyük bir haksızlık var. Kardeşim Güler Sabancı da mağdur aslında" diyerek devam etti.

sebgi sabancı

SABANCI AİLESİYLE İYİ ANLAŞ YOKSA…

Babası İhsan Sabancı'nın vefatından sonra amca Hacı Sabancı ile iletişimlerinin devam ettiğini belirten Sevgi Sabancı, dikkat çeken bir açıklama yaptı. Hacı Sabancı'nın kendisine miras konusunda dava açmaması gerektiğini söylediğini paylaşan Sevgi Sabancı, "Bana 'Sabancı ailesiyle iyi anlaş yoksa ömür boyu avukatlarla uğraşırsın' demişti. Biz ne verirsek ona razı gel gibi bir tavrı olmuştu. Ben yine de amcamı çok severim, saygı duyarım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.