Sanatın bütün renkleri Dünya Barış Günü’nde buluşuyor

21 Eylül Dünya Barış Günü, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği’nin düzenleyeceği etkinlik aracılığı ile anlam kazanacak

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 13:57
Muhabir: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Sanatın bütün renkleri Dünya Barış Günü’nde buluşuyor

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği, 21 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında İzmir’de bulunan sanatçılara çağrıda bulundu. Bu anlamlı günü sanatın bütün renkleriyle ve fener alayı yürüyüşü ile kutlayacaklarını aktaran Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği, etkinlik programını da paylaştı.

ETKİNLİK PROGRAMINDA NELER YER ALIYOR?

21 Eylül Cumartesi günü, saat 10.15’de Bornova Meydanında yapılacak olan etkinlikte; Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin destekleri ile oluşturulacak ‘Homeros’un Torunları Zeytin Ormanı’nın ilk fidanları dikilecek. Bu amaçla Homeros Vadisi’ne gidilecek. Doğaya, ağaçlara barış şiirleri okunacak.  

Yine aynı gün içerisinde 19.00- 21.00 saatleri arasında Konak Meydanındaki Hasan Tahsin Anıtı önünde pelerin ve mask takmış sanatçılar ile buluşulacak. Şiirler okunduktan sonra el fenerleri ile müzik eşliğinde Cumhuriyet Meydanına yürüyüş gerçekleşecek. Saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanında düzenlenen şiir, müzik etkinliğinden sonra fener alayı ile birlikte Gündoğdu Meydanında etkinlik devam edecek.  

Saat 21.00’da ise Kıbrıs Şehitler Caddesi’nde yer alan Sevinç Pastanesi önünde son şiirler okunup, yeryüzüne barış dilekleri dağıtılacak.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.