Şef Rafet İnce kimdir, nereli ve kaç yaşında?

İzleyiciler tarafından ilgiyle takip edilen Evrim Akın ile Ev Gezmesi programının 49. bölümünün konuğu bu hafta Şef Rafet İnce'ydi. İzleyenler Şef Rafet İnce hakkında internetten araştırmalar yapmaya başladı. Peki, Şef Rafet İnce kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 15:35
Kaynak: BÜLTEN
Şef Rafet İnce kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Her pazar yayınlanan Evrim Akın ile Ev Gezmesi programının bu haftaki konuğu Rafet İnce'ydi. Peki, Şef Rafet İnce kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Rafet İnce kimdir?

1981 Konya-Ereğli doğumlu olan Şef Rafet İnce, mesleğe Tekirdağ Anadolu Turizm Meslek Lisesi’nde başladı. Devlet bursuyla "Le Cordon Bleu College of Culinary Arts" ve "Toscan-Cascina"da F&B eğitimi aldı ve staj yaptı. Şu anda Avrupa’nın en iyi iş oteli seçilen Anadolu Yakası'nın incisi Wyndham Grand Kalamış Hotel’in executive chef’i olarak görev yapıyor.

Uluslararası aşçılık yarışmalarında Türkiye'ye sayısız madalya kazandıran Rafet Şef, 2008’deki “IKA - Dünya Aşçılar Olimpiyatı”nda Türkiye’ye ilk defa 3 olimpiyat madalyası kazandıran tek Türk şef olarak öne çıkmıştır. Ayrıca “Türkiye Aşçılar Federasyonu”nun ilk resmi “Aşçılar Milli Takımı”nın kurucusudur ve ulusal ve uluslararası kurumsal firmalara danışmanlık hizmeti vermektedir. Turizm-otelcilik liseleri ve gastronomi eğitimi veren üniversitelerde hoca ve konuşmacı olarak görev almış, ülke çapında sosyal sorumluluk projelerine liderlik etmiştir.

Çeşitli ulusal TV kanallarında yemek programları yapmış olan Rafet Şef, “Chaîne des Rôtisseurs” üyesidir ve Londra’da yayımlanan BBC Good Food dergisinde 2008 yılından beri şef editörlüğü yapmaktadır. Ayrıca “WACS - Dünya Aşçılar Konfederasyonu”nun uluslararası jürilik belgesine sahiptir ve gastronomi literatüründeki ilk kişisel gelişim ve gastronomi kariyer kitabı olan “CHEF“ kitabının yazarıdır. 2017’de “Gourmand World Cookbook Awards”da Türkiye adına en iyi yemek yazarı ödülüne layık görülmüştür.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.