TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sinan Ateş davasında müştekiler dinlendi: Devlet Bahçeli oğlumun katilini bulmalı

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasında müşteki beyanları dinlendi

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 18:05
Kaynak: İHA
Sinan Ateş davasında müştekiler dinlendi: Devlet Bahçeli oğlumun katilini bulmalı

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmada müşteki beyanları dinlendi.

Siyasi Temsilciler Duruşmaya Katıldı

Duruşmaya, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sercan Hamşıoğlu, milletvekilleri Metin Ergun ve Yavuz Aydın, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftçi ve Murat Bakan, CHP Milletvekili Sibel Suiçmez gibi önemli isimler katıldı.

Duruşmanın sabah bölümünde fenalaşan Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, öğleden sonra ifadelerine devam ederek, "Devlet Bahçeli oğlumun katilini bulmalı. Bana neden oğlumu öldürdüklerini açıklayacaklar. Oğlum kaç sefer çelik yelekle geldi bilemezsiniz. Benim 38 yaşındaki gelinim neden çelik yelekle geziyor? Kısasa kısas istiyorum, kanıma kan istiyorum ben. Söyleyeceklerim bu kadar” dedi.

Olay Tanığı Selman Bozkurt’un Beyanı

Olay gününü anlatan müşteki tanık Selman Bozkurt, “Olay günü Çukurambar'da bulunan ofise gittik. Yarım saat sonra Ahmet Keçik de yanımıza geldi. Beraber yürüyerek ofisten çıktık. Firdevs Camii'ne gittik, namazımızı kıldık. Yürüyerek ofise geliyorduk. Arabaların arasından şahıs çömelir vaziyette Ateş'in karşısına çıktı. Ateş etmeye başladı, ben atılınca silahlı şahıs bana yöneldi. Sırtımda, göğsümde sıcaklık hissettim, vurulduğumu anladım. Arabanın arkasına sığındım. Oradan çıktığımda Sinan Ateş'i o vaziyette gördüm. Olayın şokundaydım, etrafımıza bir sürü insan geldi. Ambulans çağrıldı, hastaneye ayrı ayrı ambulanslarla götürüldük. Şahıs hedef gözetmeksizin ateş etti. Bir haftaya yakın yoğun bakımda kaldım. Eve gittiğimde Ateş'in kızı bana, ‘dayı babam melek mi oldu' deyince bir şey diyemedim. Söyleyeceklerim bu kadar” dedi.

Müşteki Avukatlarının Beyanları

Müşteki Avukatı Kürşat Ergin, davada ayrılan dosyadaki şüpheliler olmadan yargılamanın sağlıklı yürümeyeceğini ve bu yöntemin benzer olayların tekrarlanmasına yol açabileceğini belirtti. Müşteki Avukatı Şeyda Şahin ise Olcay Kılavuz'un dosyada bulunması gerektiğini ve soru sorma taleplerinin reddedildiğini vurguladı.

“Aklımızla Dalga Geçiliyor”

Müşteki Avukatı Şeymanur Tefenni, sanık ve avukatlarının iddialarının aksine, kriminal ve otopsi raporları ile kamera kayıtlarının Eray Özyağcı'nın Sinan Ateş'in öldürücü noktalarına ateş ettiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Beyanların ardından duruşma ertesi güne ertelendi. Duruşma bitiminde, müştekilerin katılma talebine binaen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhuriyet savcısının da sorulması gerektiğini belirtti. Mahkeme başkanı, Tanal'ı dışarı çıkartarak, herkesin duruşma salonuna girerken sıfatlarını dışarıda bırakması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.