Sürdürülebilir yaşam için Kompost Atölyeleri Urla’da buluşuyor

Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi İklim ve Dönüşüm Komisyonu iş birliğiyle düzenlenen ‘Kompost Atölyesi’ 12 Ekim’de katılımcılarını ağırlayacak

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 15:11
Muhabir: MERVE AĞRIÇ
Sürdürülebilir yaşam için Kompost Atölyeleri Urla’da buluşuyor

İzmir Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi İklim ve Dönüşüm Komisyonu iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Kompost Atölyesi’ çalışmaları katılımcılarını ağırlamaya hazırlanıyor. Doğayı koruma ve sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları kazandırma amacıyla düzenlenen bu atölyeler, 12 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Ücretsiz olarak düzenlenecek olan 3 farklı atölye, Urla’nın Birgi Mahallesi'nde, saat 13.00’da katılımcılarını ağırlayacak. Bu etkinlikler sayesinde hem yetişkinler hem de çocuklar çevre bilinci kazanacak, doğanın var olma mücadelesine katkı sağlayacak önemli bilgiler edinecek.

ÇEŞİTLİ ATÖLYELER İLE VATANDAŞLAR BİLİNÇLENDİRİLECEK

Atölye programı kapsamında, bahçede organik atıkların nasıl değerlendirileceğine dair bilgiler Bilal Özdemir’in liderliğinde düzenlenecek ‘Bahçe Kompostu Atölyesi’ ile katılımcılara sunulacak. Bahçeden çıkan bitkisel atıkları kompost yaparak toprağa geri kazandırmanın yöntemleri üzerine odaklanacak bu atölye, katılımcıların kendi bahçelerinde doğaya dost bir dönüşüm süreci başlatmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.  Bokashi kompost yöntemi ise Zeynep Eldeş rehberliğinde ele alınacak. Fermente edilmiş organik atıkların toprağa nasıl faydalı hale getirileceği üzerine yoğunlaşacak olan ‘Bokashi Kompost Atölyesi’, bu geleneksel Japon kompostlama tekniğini öğrenmek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Katılımcılar, mutfak atıklarını hızlı ve kolay bir şekilde dönüştürmenin sırlarını keşfedecek.

ÇOCUKLAR İÇİN DE ATÖLYELER DÜZENLENECEK

Aynı zamanda, çocuklar da etkinlikten geri kalmayacak. Esra Duff önderliğinde düzenlenecek olan ‘Çocuklar İçin Tohum Topu ve Dönüşüm Atölyesi’, ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik olacak. Bu atölyede, çocuklar tohum topları yaparak hem eğlenecek hem de çevreyi nasıl koruyabileceklerini öğrenme fırsatı bulacaklar. Atölye boyunca, çocuklara doğa ile etkileşimde bulunmanın ve geri dönüşüm alışkanlıklarının ne kadar önemli olduğu eğlenceli bir şekilde anlatılacak. Etkinlik, sadece bir öğrenim fırsatı değil aynı zamanda Urla halkını bir araya getirerek, sürdürülebilir bir gelecek için ortak bir bilinç oluşturmayı hedefliyor. Hem büyüklerin hem de çocukların doğaya daha duyarlı bireyler haline gelmesi adına düzenlenen bu atölyeler, katılımcıların günlük yaşamlarında uygulayabilecekleri pratik yöntemler sunarak çevreye olumlu bir katkı sağlama imkânı sunacak.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.