Tarihi kurultayda tarihi konuşma... Herkes ön seçime girecek!

CHP lideri Özgür Özel, tüzük kurultayında ön seçim açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 16:39
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarihi kurultayda tarihi konuşma... Herkes ön seçime girecek!

CHP'nin parti üyeleri, il başkanları, milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve eski genel başkanlarının önerileriyle hazırlanan taslak tüzük metninin değerlendirilmesi ve oylanması amacıyla düzenlenen Tüzük Kurultayı, ATO Congresium'da başladı.

Kurultaya, eski genel başkanlar Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın, Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve çok sayıda partili katıldı.

Kutuplaştırma siysetine karşı

Yerel seçim süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Özel, iktidarın kutuplaştırma siyasetine karşı durduklarını ve ittifak arayışlarının milletle yapılması gerektiğini vurguladı. Özel, CHP'nin Türkiye'nin birinci partisi olduğunu ve seçmenlerin CHP'ye yatırım yaptığını belirtti.

Tüzük Kurultayı'nda, tüzük değişiklikleri ve parti programı ele alınacak. Özel, genel başkan adaylığı için yeni şartlar getirdiklerini ve kadın kotasını yüzde 50'ye çıkaracaklarını açıkladı.

Ön seçim hakkında açıklama yapan Özel, "Genel başkan dahil hepimiz ön seçime gireceğiz. Milletvekili olmak isteyenler örgütten onay ve destek alacaklar" ifadelerini kullandı.

Özel  İmamoğlu'na açılan davaya ilişkin de, İmamoğlu'nun tutumunun partinin tutumu olduğunu ve CHP'nin İmamoğlu'nun yanında olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun koltuğu boş kaldı

 Tüzük Kurultayı'na sadece delegeler ile onur kurulu üyeleri ve eski genel başkanlar davet edildi.

Ancak kurultaya eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılmadığı görüldü.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.