[title]|İlkses Gazetesi

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Başkenti Kudüs olan bir Filistin devletini görmek nasip olacaktır

TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Hiç şüphe yok ki, doğru adımları attığımızda, sıklıkla dile getirdiğimiz gibi, 1967 sınırlarında tam anlamıyla bağımsız, egemen, toprak bütünlüğüne sahip, başkenti Kudüs olan bir Filistin devletini görmek mümkün olacaktır." şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2024 23:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2024 23:58
Kaynak: AA
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Başkenti Kudüs olan bir Filistin devletini görmek nasip olacaktır

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Çemberlitaş'taki Birlik Vakfı Genel Merkezi'nde düzenlenen 40. Geleneksel Birlik Vakfı İftarı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içindeki vesayet odaklarına karşı milletin verdiği büyük mücadelelerin meyvelerini topladığını ifade etti.

Kurtulmuş, bu başarının her alanda kendini göstermeye devam ettiğini belirterek, şimdi ise Türkiye'nin liderliğinde küresel vesayet odaklarına karşı mücadele etme zamanı olduğunu vurguladı.

Filistin davasının insanî bir sorumluluk ve İslami bir yükümlülük olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Bu aslında yıllardır dile getirdiğimiz, adil ve hakkaniyetli bir dünya düzeninin kurulması, yani dünyanın beşten büyük olduğunun ifade edilmesi için de yeni bir dönemin başladığını açıkça görüyoruz. Uzun sürecek bir küresel mücadelenin başlangıcındayız." dedi.

Ayrıca, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanında (UAD) açtığı davaya da dikkat çeken Kurtulmuş, TBMM olarak bu süreci yakından takip ettiklerini söyledi.

Kurtulmuş, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını ramazanda sürdürmesinin insanlığın sabrını taşıdığını belirtti. Dünyanın dört bir yanından insanların "Yeter artık." dediğini vurgulayan Kurtulmuş, Türkiye'nin bu mücadelede tarihi bir sorumluluk üstlendiğini ifade etti.

"Türkiye, içerde vesayet odaklarıyla mücadele ederken büyük sıkıntılarla karşılaştı. Bundan sonra küresel vesayet odaklarıyla mücadelede aynı şekilde ve hatta daha şiddetli zorluklarla karşılaşacak." diyen Kurtulmuş, hazırlıklı olunması gerektiğini ve bu mücadeleyi fikri ve siyasi olarak vermeye hazır olunması gerektiğini belirtti.

Kurtulmuş, Gazze'deki mağdur insanların ve onları koruyan kitlelerin Türkiye'ye baktığını belirtti. "Bu abartı değil." diyen Kurtulmuş, uluslararası temaslarında beklenmedik ülkelerin yöneticilerinin de aynı duyguları ifade ettiğini gözlemlediklerini dile getirdi. Bu durumdan memnuniyet duyduklarını ve sorumluluklarını hatırladıklarını vurguladı.

Filistin davasının uzun vadeli bir mücadele gerektirdiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Doğru adımlar atılırsa, küresel bir dayanışmayla 1967 sınırlarında tam bağımsız, egemen, Kudüs'ü başkenti olan bir Filistin devletinin mümkün olacağına inanıyoruz." şeklinde değerlendirme yaptı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, barış aktivisti Rachel Corrie'nin ölüm yıl dönümünde onu anmayı da ihmal etmedi.

İsrail'in Filistin topraklarına yönelik saldırılarına İslam dünyasının yeterince güçlü bir tepki veremediğini vurgulayan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Defalarca dile getirdiğimiz bir noktayı tekrarlamak istiyorum. İsrail'in en büyük gücü, topu, tüfeği, askeri yetenekleri, teknolojisi, uluslararası finansal etkisi veya medya hakimiyeti değildir. İsrail'in en büyük gücü, İslam ülkelerinin parçalanmışlığı, bölünmüşlüğü, inisiyatif alamamaları ve kararsızlığıdır. İnşallah, yeni bir düzenin oluşturulmasında, öncelikle kendi içimizde düzeni sağlamak ve ardından İslam dünyasının mevcut durumunu iyileştirmek için mücadelemizi en üst seviyeye çıkarmak, en önemli vazifelerimizden biridir."

"İnancımızda yer alan değerlerimiz nelerdir? Yoldaki dikenleri kaldırmak gibi"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katılımcılara ramazan ayının manevi atmosferinde bol bereketli günler dileyerek sözlerine başladı.

Osmanlı'nın vakıf geleneğine vurgu yaparak, "Birlik Vakfı uzun bir süredir bu kutsal görevi üstlenmiş müesseselerimizden biri. Başından bugüne kadar emek veren, katkı sağlayan herkesin emeğine sağlık. Ahirete irtihal edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Benim görevim Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı. Bizim inancımızda hangi değerler önemlidir? Yoldaki engelleri kaldırmak gibi. Ben de bu misyonu yerine getirmek için gayret ediyorum." şeklinde konuştu.

Birlik Vakfı'na davetleri için teşekkür eden Uraloğlu, iftarın kendisi için özel ve manevi bir ortam olduğunu belirtti.

Programda, eski TBMM başkanlarından ve Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Alacacı, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da selamlama konuşmaları gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.