Ticaret Bakanı Ömer Bolat: İsveç ile ticaret hedefimiz 5 milyar dolar

İsveçin başkenti Stockholm'de İş Dünyası Temsilcileriyle bir araya gelen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsveç ile Türkiye arasındaki ilişkilerin olumlu şekilde devam ettiğini ve İsveç ile 4,1 milyar düzeyinde olan ticaret hacminin 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 19:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 19:30
Kaynak: İLKSES Gazetesi İsveç Temsilcisi Mehmet Özer
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: İsveç ile ticaret hedefimiz 5 milyar dolar

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsveç'in başkenti Stockholm'de Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından düzenlenen Türkiye Yatırım Konferansı kapsamında iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Yönet Can Tezel, Ticaret Bakanı Yardımcısı Mustafa Tuzcu, DEİK İsveç Başkanı Mesut Erkan ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Doğrudan yatırım için çağrıda bulundu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'de 82 bin 500 uluslararası yatırımcı bulunduğunu belirterek, bu yatırımcıların yüzde 65'inin Avrupa Birliği ülkeleri ile Amerika ve Körfez ülkelerinden geldiğini vurguladı. İsveç'in dünya genelindeki ünlü markalarının Türkiye'ye doğrudan İsveç'in dünya genelindeki ünlü markalarının Türkiye'ye doğrudan yatırım yapması için çağrıda bulunan Bakan Bolat, Türkiyenin bu yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Kaynak: İLKSES Gazetesi İsveç Temsilcisi Mehmet Özer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.