Tiyatro ve sinema dünyasının değerli ismi Şener Kökkaya aramızdan ayrıldı: Şener Kökkaya kimdir? İşte hayatı ve kariyeri...

Türkiye'nin sevilen tiyatro ve sinema oyuncusu Şener Kökkaya aramızdan ayrıldı. Acı haberi Zafer Algöz sosyal medya üzerinden açıkladı. Bu haberle Şener Kökkay’nın hayatı ve kariyeri merak edildi. Peki Şener Kökkaya kimdir? İşte Şener Kökkaya oynadığı filmler...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 17:39
Kaynak: İHA
Tiyatro ve sinema dünyasının değerli ismi Şener Kökkaya aramızdan ayrıldı: Şener Kökkaya kimdir? İşte hayatı ve kariyeri...

Türkiye'nin sevilen tiyatro ve sinema oyuncusu Şener Kökkaya, 82 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm haberi, meslektaşı Zafer Algöz tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Algöz, "Sevgili oyuncu dostumuz Şener Kökkaya da veda etti. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun" şeklinde açıklamada bulundu. Bu haberle birlikte Şener Kökkaya’nın hayatı ve kariyer merak konusu oldu. Peki Şener Kökkaya kimdir? İşte Şener Kökkaya’nın oynadığı filmler...

Şener Kökkaya, sanat yaşamına 1957 yılında amatör tiyatro ile adım attı ve uzun yıllar Eskişehir'den İzmir'e kadar birçok tiyatroda önemli roller üstlendi. Pendik Tiyatrosu'nun kurucusu olarak tanınan Kökkaya, Ankara Sanat Tiyatrosu'nda da uzun süre sahne aldı ve yönetmenlik yaptı. Sinema ve dizi dünyasında da iz bırakan Kökkaya, 'Organize İşler', 'Vizontele' ve 'Vizontele Tuuba' gibi yapımlarda da rol aldı.

Sanatçının vefatı, Türkiye'nin tiyatro ve sinema camiasında derin üzüntü yarattı.

şener kökkaya

TİYATRO VE SİNEMA DÜNYASININ DEĞERLİ İSMİ ŞENER KÖKKAYA'YI KAYBETTİK: ŞENER KÖKKYA KİMDİR?

Türk tiyatro, sinema ve dizi dünyasının sevilen ismi Şener Kökkaya, 82 yaşında hayatını kaybetti. Antalya'da doğan ve sanat hayatına Eskişehir'de başlayan Kökkaya, Eskişehir Oda Tiyatrosu ve Eskişehir Belediye Şehir Tiyatrosu'nda başladığı kariyerinde önemli roller üstlendi. Devlet Tiyatroları'nda konuk oyuncu olarak da görev yapan sanatçı, tiyatro dünyasında kendine sağlam bir yer edindi.

1966 yılında Pendik Tiyatrosu'nu kurarak yönetmenlik ve oyunculuk hayatına yeni bir yön veren Kökkaya, Ankara Sanat Tiyatrosu'nda uzun yıllar sahne aldı ve sahne amirliği yaptı. TRT'de Savaş Yurttaş ile sunduğu "5 Dakika" programıyla geniş kitlelerce tanındı ve sevildi.

Sinema ve dizi dünyasında da başarılı performanslar sergileyen sanatçı, 'Organize İşler', 'Vizontele' ve 'Vizontele Tuuba' gibi önemli yapımlarda yer aldı. Oyunculuğunun yanı sıra şiir ve oyun senaryoları da kaleme alan Kökkaya, Denizli Belediyesi Konservatuvarı'nda da oyunculuk dersleri verdi.

1986 yılında sağlık sorunları nedeniyle İzmir'e yerleşen Kökkaya, İzmir Sanat Tiyatrosu'nu kurarak sanat hayatını sürdürdü. Adana Devlet Tiyatrosu'nda da çalışan sanatçı, Türkiye'nin dört bir yanında tiyatro severlerle buluştu.

Şener Kökkaya'nın vefatı, Türkiye'nin sanat camiasında büyük üzüntü yarattı. Meslektaşları ve sevenleri, sanatçının anısını ve bıraktığı derin izleri daima yaşatacaklarını belirttiler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.