TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TKP İzmir’den belediye çalışanlarına açık takdir

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde eylem yapan kamu çalışanlarına desteğini esirgemeyen Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir İl Örgütü; eylem yapan çalışanlara seslenerek, “Şimdiden kazandınız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 16:37
Kaynak: BERKAY ERDEN
TKP İzmir’den belediye çalışanlarına açık takdir

Muhabir-Berkay Erden / İzmir’de toplu iş sözleşmesi nedeniyle eylemlerde bulunan sendikalara siyasi ve sivil toplum kuruluşlarından destek gelmeye devam ediyor. Sendikalara hak arayışları ve gösterdikleri mücadele için teşekkür eden TKP İzmir İl Örgütü belediyenin itibarını koruyorsunuz dediği eylemciler hakkında şu sözleri söyledi; “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin değerli emekçileri, Toplu sözleşme hakkınızın gasp edilmesine karşı haftalardır, yılmadan ve yorulmadan mücadele ediyorsunuz. Bu süreçte: Kimseden lütuf beklemediniz, hakkınızı istediniz. Yalan söyleyenlerin, dediklerini unutanların yüzlerine gerçekleri çarptınız. Kazanılmış haklarınıza el konmasına izin vermediniz. Emir kulu olmadığınızı kanıtladınız. Eylemlere katılanları fişlemeye çalışanlara boyun eğmediniz. Hem kendinize hem birbirinize hem de birçok insana örgütlü hareket etmenin, birlikte mücadele vermenin önemini yeniden hatırlattınız”

İktidar ve muhalefet benzer vurgusu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı zamlarla ve iktidarın yaptığı uygulamalar ile benzer işler yaptığını iddia eden TKP İzmir hak arayışında bulunan çalışanlar için; “AKP iktidarını eleştiren ama AKP gibi davranmaktan geri durmayanlara yanıt verdiniz. İzmir'de suya ve ulaşıma zam yapanlar ile emekçi düşmanlığını yapanların aynı olduğunu net bir şekilde gösterdiniz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini zaten siz üretiyordunuz. Eylemlerinizle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin itibarını da siz korudunuz. Değerli emekçiler, Sizler şimdiden kazandınız. Toplu iş sözleşmesi sürecini de kazanımla sonuçlandıracağınızdan eminiz. Hepinizi ve iş bırakma eyleminizi saygıyla ve tüm devrimci coşkumuzla selamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.