Tokat'ta orman yangını ile mücadele

Ankara'dan başlayıp Bolu'ya sıçrayan yangını söndürme çalışmaları 13 saattir deva mederken bir yangın haberi daha Tokat'tan geldi

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 10:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tokat'ta orman yangını ile mücadele

Ankara Kızılcahamam'dan dün başlayan yangının Bolu Gerede'ye sıçraması ile birlikte ilçedeki iki köy tedbir amaçlı tahliye edilmişti.

Çevre illerden gelen ekiplerin dahil olmasıyla birlikte Bolu'da yangın havanın ilk ışıklarıyla birlikte tekrar kontrol altına alınmaya çalışılırken, bir yangın haberi de Tokat'tan geldi.

Tokat Niksar'da orman yangını meydana geldi. Akpınar Mahallesi'nde bulunan Küme evlerinde meydana gelen bu yangına şahit olan vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri intikal etti.

İtfaiye ekiplerinin özenli çalışmasının ardından yangın kısa sürede kontrol altında alındı ama 2 hektarlık alan da zarar gördü.

YANGIN NEDİR?

Çoğunlukla yaz ayında meydana gelen yangınlar insan yaşamını olumsuz derecede etkiliyor. İnsan yaşamının yanı sıra küresel çapta da etkisi büyük. Meydana gelen yangınların iklim üzerindeki etkisi de oldukça kuvvetli. Peki, yangın nedir? Yangının çıkma sebepleri nelerdir. Gelin hep birlikte göz atalım.

Yangın, maddenin ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu meydana gelen bir doğal afettir ve canlı yaşamının üzerinde ciddi olumsuz etkilere sahiptir.

YANGININ ÇIKMA SEBEPLERİ NELERDİR?

Yangının çeşitli çıkış sebebi bulunmakta. Bunlardan en önemlisi insan kaynaklı yangınlardır. Burada devreye ihmalsizlik girmekte. Örneğin, ailecek gidilen bir piknikte yakılan mangal ateşinin söndürülmemesi ihmalsizlik olup akabinde yangın çıkması kaçınılmazdır. Bununla birlikte içilen sigara izmaritinin söndürülmeden yere atılması da bir diğer yangın çıkış sebebidir. İzmarit atılan yerde bulunan kuru otlar tutuşabilir ve geri dönülemez hasarlara yol açabilir. 

Elektrikli aletler de yangına sebebiyet verebilir. Bu kapsamda;

Klimanın uzun süreli açık unutulması,

Evde bulunan tüpler,

Elektronik eşyaların prizde bırakılması vb. sebep olarak görülebilir.

Aynı zamanda elimizde olmayan sebeplerden ötürü de yangın çıkabilir. Elektrik kaçağı da bunlardan birisidir veya gök gürültülü sağanak yağış sonrası yıldırım düşmesi de yangını tetikleyebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.