Türk Neonatoloji Derneği: İşlerini hakkıyla yapan sağlık çalışanları, yanlış algılardan zarar görmemelidir

İstanbul'da bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden çete Türkiye gündemine otururken, Türk Neonatoloji Derneği’nden açıklama geldi

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 16:18
Muhabir: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Türk Neonatoloji Derneği: İşlerini hakkıyla yapan sağlık çalışanları, yanlış algılardan zarar görmemelidir

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) günlük 8 bin lira alabilmek için yenidoğan bebekleri yoğun bakımda tutan çete tepkilerin odağında. Konuya ilişkin Türk Neonatoloji Derneği’nden de yazılı bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türk Neonatoloji Derneği olarak, bebeklerimizin sağlığına yönelik her türlü suiistimali kınıyoruz. Bu tür olaylarda, yıllardır savunduğumuz ve defalarca dile getirdiğimiz yenidoğan yoğun bakımlarda uzman neonatolog eksikliğinin önemli payı olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Unutmamamız gereken en önemli nokta, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde özveriyle çalışan ve her gün bebeklerimizin hayatı için mücadele eden kahramanların varlığıdır. Yenidoğan uzmanları ve hemşireleri, hayat kurtarmak için gecesini gündüzüne katarken, onlara haksız yere yüklenen şüpheler son derece yaralayıcıdır. İşlerini hakkıyla yapan sağlık çalışanları, yanlış algılardan zarar görmemelidir.”

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.