Türkiye Psikiyatri Derneği: Bir bebeğin yaşamına kastetmek toplumda yıkıcı şiddetin ne boyutlara geldiğinin acı bir göstergesi!

İstanbul'da bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden çete Türkiye gündemine otururken, Türkiye Psikiyatri Derneği’nden de tepki geldi

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 13:41
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Türkiye Psikiyatri Derneği: Bir bebeğin yaşamına kastetmek toplumda yıkıcı şiddetin ne boyutlara geldiğinin acı bir göstergesi!

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) günlük 8 bin lira alabilmek için yenidoğan bebekleri yoğun bakımda tutan çete tepkilerin odağında. Konuya ilişkin Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu’ndan da yazılı bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Aralarında eski kamu görevlileri, suç örgütü mensupları ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu bir çetenin, tıbbi gereklilik olmaksızın İstanbul’da, özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine bebekleri yönlendirdiği, bu şekilde haksız gelir elde ettiği, birçok bebeğin yanlış ve eksik tıbbi müdahaleye maruz kaldığı ve yaşamlarını yitirdiğine dair haberler derin bir endişe ve üzüntü kaynağı olmuştur. Bu durum, toplumdaki temel güven duygusu ve adalet algısını derinden sarsan, toplumun en savunmasız bireylerine ve ailelerine yönelik yapılan insanlık dışı bir saldırıdır.”

Türkiye Psikiyatri Derneği

TÜM SORUMLULARIN HESAP VERMESİ ZORUNLUDUR

“Bu tür insanlık suçları, yalnızca fiziksel zarar vermekle kalmamakta aynı zamanda toplumun ruh sağlığını da derinden etkilemektedir” denilen açıklamada, “Bir bebeğin yaşamına çıkar amacı ile kastetmek toplumda yıkıcı şiddetin ne boyutlara geldiğinin de acı bir göstergesidir. Türkiye Psikiyatri Derneği olarak bu olayın, sağlığı kamu hizmeti yerine piyasa koşullarında finansman sorunu olarak gören politikaların yol açtığı tahribatı bir kez daha gözler önüne serdiğini vurgulamak isteriz. Unutulmamalıdır ki nitelikli sağlık hizmetini göz ardı eden ve sağlığı meta haline getiren bu politikalar, insan hayatına ve sağlığına yönelik tehditler oluşturmuş ve oluşturacaktır. Yaşanan bu kabul edilemez olayı aynı zamanda giderek artmakta olan yıkıcı ve organize şiddetin bir sonucu olarak gördüğümüzü, kurumların burada ciddi sorumluluğu olduğunu, sağlık hizmetine olan güveni ciddi şekilde sarstığını söylemek isteriz. Bu durum, suç eylemini engelleyen ve toplumu güvende tutan adalet, dürüstlük, vicdani sorumluluk eşiğinin ortadan kalkmasının bir örneği olarak karşımızda durmaktadır. Toplumun iyileşebilmesi ve ruhsal açıdan güçlenmesi adına bu sürecin tüm etkenleri ile birlikte değerlendirilmesi ve tüm sorumluların hesap vermesi zorunludur” sözlerine dikkat çekildi.

ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENDE OLDUĞU BİR GELECEK…

Son olarak ise “Çocukların korunması başta devlet kurumları olmak üzere toplumun her bireyinin görevidir. Türkiye Psikiyatri Derneği olarak, bu tür olayların son bulması için gerekli adımların atılmasını, faillerin ve ihmali olan tüm kamu görevlilerinin adalet önünde hesap vermesini talep ediyor, toplum ruh sağlığını ve geleceğimizi koruma adına olayın takipçisi olacağımızı bildiriyoruz. Bu insanlık dışı suçu işleyenlerin hesap vermesi her şeyden önce hekimi, hemşiresi ve tüm çalışanları ile zor koşullarda özveri ile topluma hizmet etmekte olan, bir bebeğin sağlıkla gülebilmesi için tüm varlığı ile çalışan ve sağlığımızı güven ile emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarının ihtiyacı ve talebidir. Unutulmamalıdır ki, bir toplumun gerçek gücü, başta en savunmasız olanları olmak üzere bireylerine sağladığı güvenli yaşam ile ölçülür. Bu tür insanlık suçlarının bir daha yaşanmadığı, tüm çocuklarımızın güvende olduğu bir gelecek dileği ile…” mesajı verildi.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.