TUSAŞ'a yönelik terör saldırısıyla ilgili gizlilik kararını ihlal edenler hakkında soruşturma kararı

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın, "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit", "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" ve "Gizliliğin ihlali" suçlarından yürütüldüğü ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 19:10
Kaynak: AA
TUSAŞ'a yönelik terör saldırısıyla ilgili gizlilik kararını ihlal edenler hakkında soruşturma kararı

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısı hakkındaki gizlilik kararını ihlal edenler hakkında soruşturma başlatıldı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı yazılı ve görsel yayın organlarıyla sosyal medyada, TUSAŞ'a gerçekleşen terör saldırısı hakkında, "soruşturmanın gizliliğini ihlal edecek, kamuoyunu yanlış bilgilendirecek veya toplumda korku ve kaygıya neden olabilecek" paylaşım ve yayınlar yapıldığını belirledi.

''Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma'' ve "Gizliliğin ihlali" suçlarından soruşturma kararı

Faillerin tespit edilmesi için soruşturma başlatıldığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör soruşturmasından ayrı yürütülecek soruşturmanın, "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit", "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" ve "Gizliliğin ihlali" suçlarından yürütüldüğü aktarıldı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.