Ulusal Eylem Planları İzleme Platformu, erişime açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ulusal düzeyde yürütülen strateji belgeleri ve eylem planları faaliyetlerin takibi için Ulusal Eylem Planları İzleme Platformu’nu hayata geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 11:08
Kaynak: AA
Ulusal Eylem Planları İzleme Platformu, erişime açıldı

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, ulusal düzeyde yürütülen strateji belgeleri ve eylem planlarının ilerleyişinin şeffaf şekilde izlenebilmesi ve performansının ölçülebilmesi hedeflenerek Ulusal Eylem Planları İzleme Platformu’nun hizmete açıldığını duyurdu.

Kamu hizmetlerinin etkinliğinin artırılması ve vatandaşların sürece daha fazla dahil edilmesinin sağlanması amacıyla oluşturulan platformda, Bakanlık ve sorumlu kurumların eylem planları kapsamında yürüttükleri faaliyetlerin daha etkin şekilde izlemesine, raporlamasına ve değerlendirmesine olanak tanınması amaçlanıyor.

Bu kapsamda, ulusal eylem planlarının her aşamasındaki gelişmelerin izlenerek performans göstergelerinin analiz edilebilmesi ve hedeflenen sonuçlara ne derece ulaşıldığının gözlemlenebilmesi söz konusu olacak.

Ulusal Eylem Planları İzleme Platformu'nun tanıtımı ve e-Devlet kapısı üzerinden de kolayca giriş yapılabilmesi için yeni web sitesi hazırlandı.

Web sitesi, platform hakkında detaylı bilgi verirken, eylem planlarına ve strateji belgelerine erişimi kolaylaştıracak.

Eylem planları ve strateji belgelerine ilişkin haber ve videoların bulunduğu sitede, eylem planlarının takip edilmesine dair süreçler ve raporlar hakkında açıklamalara erişilebilecek.

Sorumlu kurumlar, "https://ulusaleylem.aile.gov.tr" adresinden özel kullanıcı adı şifreleriyle veya e-Devlet kapısı üzerinden platforma kolayca giriş yapabilecek.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.