Ümit Özdağ: İzmir yangını sabotaj olabilir

İzmir yangınına dair açıklamada bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, şehrin farklı bölgelerinde ortaya çıkan yangınların eş zamanlı olmasının sabotaj olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2024 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2024 13:36
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
Ümit Özdağ: İzmir yangını sabotaj olabilir

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi, Bartu Soral ve parti yöneticileri Armis hotelde düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi. İzmir yangınına ve gündeme dair konuşan Ümit Özdağ, yangından dolayı üzüntülü olduklarını belirtirken yangının ortaya çıkışının sabotaj olma durumundan dolayı detaylı araştırılması gerektiğini vurguladı. Basın mensuplarının soruları yanıtlayan Özdağ, esas yangının ekonomide yaşanan sorunlar olduğunu, yeni bir ekonomik modelin oluşması için erken seçimin acilen olması gerektiğini ifade etti.

SABOTAJ OLMA İHTİMALİ YÜKSEK

İzmir’de ortaya çıkan yangının terör saldırı olduğunu belirten Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, “İzmir’de ortaya çıkan yangılardan dolayı çok üzgünüz… Tekrardan İzmir’imize ve Türkiye’mize geçmiş olsun diyoruz. Orman yangılarını sahiplenen PKK terör örgütüdür. Bunların uzantısı olan siyasi partiler ve kurumlar ormanlarımızı yakmaktadır. Bu yangınlardan mutluluk duyanlar var. 15 Ağustos terör örgütünün ilk eylemlerini gerçekleştirdiği eylemlerdir. Kırkıncı senesinde PKK, Yunan ordusunun bir parçası olarak bir uyuşturucu holdingi, insan kaçakçısı olarak çalıştı. Şimdi Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye saldırmak için harekete geçiyor. Geçtiğimiz kırk senede PKK, emperyalizme satılmış olmasına rağmen ülkemizi hiçbir zaman ayrıştıramadı ve ayrıştıramayacak.  Terör örgütünün ele başı hapishanede yaşamını sürdürmeye devam ediyor. Bu yangınların nasıl çıktığı ile ilgili tanıklar ortaya çıkacaktır. Farklı yerlerde ve İzmir’in birbirinden uzak yerlerinde eş zamanlı olarak yangınların çıkmış olması bunu sabotaj olma ihtilalimin çok yüksek olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

DÜPEDÜZ SALDIRI

Türkiye’nin afetler konusunda gerekli tedbir ve önlem almadığını, İzmir yangınının düpedüz saldırı olduğunu söyleyen Ümit Özdağ,” Dün gece İzmir’de sahadaydık… Yangın söndürmeye ilgili yetkililerle konuştuk. Onlar da aynı şekilde ellerinde kanıt olmadığını açıklama yapacak durumda olmadığını ifade ettiler. Bu bir tesadüf değildir. Bu düpedüz bir saldırıdır. İzmir’e, Ege’ye ve Türkiye’mize yapılan saldırıdır. Yangınlar, Türkiye’nin artık afetler konusunda büyük önlemlerin alınması gerektiğini göstermektedir. Doğal felaketlerin ve bu tür sabotajların arttığın bir dönemde çözümler üretilmesi gerekiyor. İstanbul depremi bekleniyor… İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun olası afet durumlarına karşı önlem alınması şarttır. İstanbul için pimi çekilmiş bomba diyen Murat Kurum’un da gereken önlemleri zamanında almadığını görüyoruz. Bütün doğal felaketlere karşı afet konusunda hazırlanmalıyız” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE YANIYOR

Türkiye’de esas yangının ekonomik yangın olduğunu, yeni bir ekonomik modelin olması gerektiğini vurgulayan Özdağ,” Büyük bir ekonomik yangın Türkiye’yi yakıyor. Sadece İzmir yanmıyor. İnsanların cebi yanıyor, parasızlık ve geçim sıkıntısı ile insanların yüreği yanıyor. Ekonomimiz freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı sallanıyor. Sıcak paraya büyük faiz veriyor ve bu sıcak para sonucunda büyük para çıkacak. Bu politikaların sonuç alması mümkün değildir. Kentte ve kırda açlık, sefalet her geçen gün hızla artıyor. Mecliste çıkan kavgaları hayretler içerisinde takip ettik. Kürsü dokunulmazlığı diye bir şey vardır. Bu saatten sonra kürsü yumruğu kavramı ile Türkiye tanıştı. Mecliste bir vekil dayak yemeden konuşamayacaksa Türkiye’de hiçbir vatandaşın özgürce dayak yemeden anlatma imkanı kalmamıştır. Yönetilemeyen Türkiye’nin resmidir. Ekonomide, siyasette, hukukta yaşanan bu kilitlenmeyi açmak için Türkiye, erken seçime gitmek zorundadır. Zafer Partisi olarak bu kilidi açmak için erken seçim talep ediyoruz. Halk, yeni bir ekonomik modeli tercih edecektir. Ekonomiyi kur ve faiz denkleminde sıkıştıran neo liberal ekonomik modelden bahsetmeyen yeni bir modelin inşa edilmesi gerekiyor. Yüksek teknolojiyi, demir çelik sanayide yeni atılımları, yeni iş yerlerini, yüksek katma değerli üretim yerlerini ve dar gelirli halk kitleliklerini dar gelirli olmaktan kurtulmaya başladıkları bir ekonomik modeli bu seçimlerde Türk halkı seçecektir” dedi.

TÜRKİYE GUGUK DEVLETİ OLMUŞTUR

Ülke gündeminde yer alan Can Atalay kararı ve yaşanan şiddet olayları ile ilgili konuşan Ümit Özdağ, ”İşsizliğin ve israfın artması ile artık işin içinden çıkılmıyor. Ekonomik olarak Türkiye artık yönetilemiyor. Türkiye’nin yönetilemediğini dün meclisteki kavga gösterdi. Anayasa mahkemesi Can Atalay ile ilgili karar çıkarmış. Kararı beğenmeyebilirsiniz. Can Atalay ile ilgili hiçbir siyasi görüşünü paylaşmayabilirsiniz. Mesele burada sistemdir, hukuktur. Hukuk uygulanmazsa ortaya guguk çıkıyor. Türkiye bugün guguk devleti olmuştur” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.