Üniversite öğrencilerinden yurt sitemi: Kalmadığımız yurdun ücretini ödüyoruz!

Öğrenci şikayetlerine sık sık yer veren Barınamıyoruz Hareketi, bu kez yurt başvuru sonuçlarına dikkat çekti: “Yeni yurt yap! Koşulları iyileştir, gençleri mağdur etme!”

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 14:57
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Üniversite öğrencilerinden yurt sitemi: Kalmadığımız yurdun ücretini ödüyoruz!

2021 yılında bir öğrenci hareketi olarak Türkiye’de ortaya çıkan Barınamıyoruz Hareketi; barınamayan, kira fiyatlarına karşı çıkan, yurt sorunlarına tepki gösteren öğrencilerin bir araya gelmesiyle ve bu sorunları protesto etmesiyle biliniyor. Sosyal medya hesapları üzerinden de öğrenci şikayetlerine sık sık yer veren hareket, bu kez yurt başvuru sonuçlarına dikkat çekti.

Barınamıyoruz Hareketi’nin X üzerinden yaptığı paylaşımlar şu şekilde:

“Binlerce öğrencinin beklediği KYK yurt başvurularının sonuçları açıklandı. Senelerdir barınma sorununu ranza sistemiyle çözmeye çalışanlar plansız uygulamalar sonucunda binlerce genci yine mağdur ediyor. Yeni yurt yap! Koşulları iyileştir, gençleri mağdur etme!”

AĞRI VE HATAY’DA YURT YOK!

“Kalmadığımız yurdun ücretini ödüyoruz!” başlığıyla yetkililere ve kamuoyuna seslenen hareket, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, çoğu yurdun açılış tarihini Ekim ayı olarak açıklamışken bizden Eylül ayı için de ödeme talep ediyor. KYK bursuyla geçinmeye çalışan yüz binlerce öğrenciyiz. Bakanlık bizim cebimizdeki son paraya mı muhtaç?” eleştirisinde bulundu.

Öte yandan, Ağrı ve Hatay’daki yurt sorunlarına da değinen Barınamıyoruz Hareketi, “Ağrı'da yurt yok, kiralar yüksek! Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesi Doğubayazıt'ta ve yıllardır erkek öğrencilerin kalacağı yurt yok! Hiçbir yetkili öğrencilere açıklama yapmıyor. Soranlara eve çıkın deniyor, bölgede yurt olmadığı için kiralar çok yüksek. Yeni yurt yap! Hatay'da binlerce öğrenci yurtsuz! Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencileri açıklanan yurt sonuçlarına baktıklarında ‘Online eğitimden dolayı yerleştirme yapılmamıştır’ sonucunu gördü. Oysa eğitim yüz yüze ve bilgilendirme yok!” çağrısında bulundu.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.