Üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’ten 16 gündür haber alınamıyor

Van'da, kayıplara karışan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları 16'ncı gününde de sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 11:16
Kaynak: AA
Üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’ten 16 gündür haber alınamıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Rojin Kabaiş’ten, 27 Eylül tarihinde arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söylemesinin üzerine bir daha haber alınamadı.

İlk olarak sahilde cep telefonu ile kulaklığı bulunan Kabaiş'i arama çalışmaları Van Valiliğinin koordinatörlüğünce hem göl hem de kıyı bölgelerinde aralıksız devam ediyor.

Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ve AFAD dalgıç ekipleri, su altı görüntüleme cihazından da faydalanarak gölün derinliklerinde tarama çalışmaları yapılıyor.

Kayıp kızın bulunması için gerçekleştirilen çalışmalarda Çanakkale ve Samsun'dan getirilen ve görüntü kalitesi daha iyi olan yandan taramalı sonar cihazlardan da faydalanılıyor.

Kıyıdaki ekipleri tarafından da helikopter, dron ve özel eğitimli köpeklerden yararlanılarak sahile yakın yerleşim yerleri ile Bardakçı Mahallesi'ndeki metruk yapıları, sazlık alanları ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın 10 Ekim'de sosyal medya hesabından Kabaiş'e ait başörtüsünün bulunduğunu söylediği bölge sürekli olarak kontrol ediliyor.

Kabaiş'in ailesi ve yakınları ise aramanın yapıldığı bölgede gelecek iyi haberleri beklemeye devam ediyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.