Ünlü peynir markası toplatılıyor: Kısırlığa neden oluyor

Gıda güvenliğine dair problemler giderek artıyor. Marketlerden toplatılmasına karar verilen ürünlere bir yenisi daha eklendi. Dünya genelinde birçok yerde satılan bir peynir çeşidinde mikroplastik bulundu. Kısırlık gibi sağlık sorunlarına yol açabilme riski taşıyan bu madde nedeniyle ürün hakkında toplatma kararı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 15:17
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ünlü peynir markası toplatılıyor: Kısırlığa neden oluyor

Son dönemde, Türkiye ve dünya genelinde hatalı üretimler sebebiyle ürün geri çağırma vakalarında belirgin bir artış yaşanıyor. En son olarak, küresel çapta satılan bir peynir çeşidinde mikroplastik maddelerinin tespit edilmesi büyük yankı uyandırdı. Ton balığı, makarna ve çay ürünlerinden sonra, şimdi de peynir sektöründe ciddi bir sağlık skandalı gündemde.

Dünya genelinde satışa sunulan bir peynir markasında mikroplastik bulunması büyük tepki çekti. Bu maddelerin yüksek miktarda bulunmasının kısırlık gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği ifade edilirken, firma yaptığı açıklamada üretim sürecinde ciddi bir hata yapıldığını kabul edip özür diledi.

Ünlü peynir markası toplatılıyor

Villa Gusto markasına ait 125 gramlık mozzarella peynirlerinde mikroplastiklerin tespit edilmesinin ardından, ürünlerin tüm satış noktalarından toplatılmasına karar verildi. Firma, fatura ibraz etmeksizin ürünü iade eden müşterilere tam para iadesi yapacağını açıkladı. Bu durum, müşteriler arasında büyük bir öfkeye neden olurken, yetkililer de konuyu araştırmak için harekete geçti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.