Ünlü yönetmen Tomris Giritlioğlu 67 yaşında hayatını kaybetti

Hatırla Sevgili, Çemberimde Gül Oya gibi dizilerin yaratıcısı ünlü yönetmen Tomris Giritlioğlu hayatını kaybetti

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 13:24
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ünlü yönetmen Tomris Giritlioğlu 67 yaşında hayatını kaybetti

Uzun süredir kanserle mücadele eden Tomris Giritlioğlu, 67 yaşında hayatını kaybetti. Sinema Yazarları Derneği'nin (SİYAD) Giritlioğlu’nun vefatı üzerine “Başımız sağ olsun” mesajı yayınladı.

Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan SİYAD, mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Yönetmenliğini yaptığı 80. Adım, Salkım Hanımın Taneleri, Güz Sancısı filmleriyle yakın tarihimizden önemli hikayeler anlatan, yapımcısı olduğu dizilerle de sektörün birçok ünlü oyuncusunun çıkışını sağlayan Tomris Giritlioğlu'nu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağ olsun"

Cansel Elçin: Yokluğun kahretti

Oyuncu Cansel Elçin ve Tuba Büyüküstün, Tomris Giritoğlu’nun vefatı üzerine sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundu. Cansel Elçin; “Mentorum, mesleki annem. Ülkeme tekrar kavuşturan, beni ben yapan. Sensiz olamazdım. Yokluğun kahretti. Anılar kaldı. Seni çok sevdim. Anlatacağım hikayelerde hep olacaksın. Hoşçakal Tomris” mesajıyla Tomris Giritlioğlu’na veda etti.

Tuba Büyüküstün: Erkekler sofrasında bir kadın

 Tuba Büyüküstün veda mesajında şu ifadeler yer verdi;

“Hepimiz Tomris Giritlioğlu projelerinden en az birine kalbimizi bırakmışızdır. Sorgulamış, düşünmüş ve aynı anda aşık olmuşuzdur. Türkiye'nin en önemli kadın yönetmenlerinden biri. Erkekler sofrasında bir kadın. Bir vizyoner... Bir projeye başlamadan önce çağırdı. Toplantı masasına otururduk. Önce projeyi, karakteri anlatır, sonra ustalardan birinin kitabını açardı. 'Bu projenin renkleri Caravaggio/Da Vinci/ Rembrant renkleri olacak' derdi. Çok şey öğrendim ondan. Tomris Giritlioğlu okulundan geçenlerdenim. Pek çok oyuncu ve yönetmen kazandırdı. İnandığına sonuna kadar inanırdı. İnat ederdi. Ve olurdu. Türk sinemasının, Türk televizyonunun, hepimizin başı sağ olsun”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.