Uşak ve Afyonkarahisar sağanak yağışa teslim oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları ardından Uşak ve Afyonkarahisar'da sağanak yağış etkili oldu. Uşak Valisi Turan Ergün ise kenti etkisi altına alına sağanak yağışla ilgili önemli açıklamarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2024 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2024 23:20
Kaynak: İHA
Uşak ve Afyonkarahisar sağanak yağışa teslim oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, akşam saatlerinde Afyonkarahisar ve Uşak'ta yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar beklendiğini açıklamıştı. Bu açıklamaların ardından bölgede sağanak yağış etkili oldu.

UŞAK

Uşak'ta  şiddetli yağışlarla birlikte yollar göle dönerken, araçlar ve yayalar büyük zorluklar yaşadı. Yağmur suları bazı yolları ulaşıma kapatırken, çok sayıda iş yerini ve evi su bastı. İhbar üzerine polis, itfaiye ve belediye ekipleri olay yerine sevk edildi. Polis ekipleri yollarda güvenlik önlemleri alırken, belediye ekipleri ve vatandaşların kendi çabalarıyla yollar tekrar trafiğe açıldı. Ayrıca, bazı esnaflar dükkanlarına su basmaması için önlemler aldı.

Uşak Valisi Turan Ergün, sağanak yağışın beraberinde getirdiği olumsuzluklara karşı açıklamalarda bulundu. Vali Ergün şunları söyledi:

“112 Acil Çağrı Merkezi'ne bu yağışla ilgili toplamda 706 ihbar geldi. Bunların tabi mükerrerleri de var. Bunlar elendikten sonra 137'si aktif vaka haline dönüştürüldü. Bu vakaların 110'u su baskını, 27'si mahsur kalmaydı. Mahsur kalma olaylarının tamamına müdahale edildi ve hepsi kurtarıldı vatandaşların. Şu anda mahsur kalan kimse yok. Diğer su baskını olaylarına da, itfaiye, AFAD, belediye, diğer kamu kurum ve kuruluşları müdahale ediyorlar. Bu suları boşaltmak için çalışmalar sürüyor, sabaha kadar çalışmalar devam edecek. 72 araç ve 248 personel yağışla ilgili görevdeler.”

Vali Ergün, sözlerine şöyle devam etti:

“AFAD Merkezi'nde biz arkadaşlarımızla birlikte olayları takip ediyoruz. Şu anda Uşak'ta trafikle ilgili herhangi bir sorun yok. Bütün yollarda trafik akımı devam ediyor. Meteoroloji Müdürlüğü'nden aldığımız bilgilere göre, yağış aralıklarla devam edecek. Ama bu şekilde etkisi kalmadı diyebiliriz. Şu anda bizim acil herhangi bir sorunumuz kalmadı. Sadece su baskınlarını, bazı iş yerlerinde ve resmi binalarda bodrum katlarını basan suların boşaltılması için çalışıyoruz.”

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da Meteoroloji'nin uyarılarının ardından meydana gelen ani yağış, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Yağış sırasında birçok kişi, balkonlar veya dükkanların tenteleri altına sığınarak korunmaya çalıştı. Kısa sürede cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, bu da araçların trafikte ilerlemesini zorlaştırdı. Yaklaşık bir saat süren sağanak sonrası birçok bölgede su birikintileri meydana geldi.

SAĞANAK YAĞIŞ ESNASINDA YAPILMASI GEREKENLER

  • Eğer bölgenizde sel oluşmuşsa, en yakın yüksek zemine çıkın ve tehlike geçene kadar orada kalın.
  • Uzun ağaçlar ve elektrik direklerinin altından uzak durun.
  • Kanallar, bodrumlar ve alt geçitlerden uzak durun.
  • Akan suyu aracınızla geçmeye çalışmayın.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.