Volvo, Türkiye'de sedan satışını durduruyor! İşte nedeni...

Volvo Car Türkiye'den sedan severleri üzecek bir haber geldi. Şirketin yaptığı duyuruya göre, 2025 yılından itibaren Türkiye'de sedan otomobil satışına son verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2024 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 12:13
Kaynak: HABER MERKEZİ
Volvo, Türkiye'de sedan satışını durduruyor! İşte nedeni...

Webtekno’nun haberine göre, Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Alican Emiroğlu, ülkemizdeki Volvo severleri üzecek bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, Volvo, önümüzdeki yıl itibarıyla Türkiye'ye sedan otomobil getirmeyecek. Bunun nedeni ise gümrük vergisi uygulamalarındaki değişiklikler. Volvo'nun sedan otomobilleri Çin'de üretildiğinden, maliyetler önemli ölçüde artacak ve görünüşe göre Volvo Car Türkiye bu durumu yönetmek istemiyor.

Ancak Alican Emiroğlu, Volvo'nun Türkiye'ye sedan otomobil getirme planlarını tamamen iptal etmediğini belirtti. Eğer sedan otomobillerin elektrikli versiyonları üretilecek olursa, bu modeller Türkiye'ye getirilecek. Ancak bu konuda henüz kesin bir bilgi olmadığını da vurguladı.

Volvo, Türkiye'de sedan satışını durduruyor!

Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Emiroğlu tarafından yapılan açıklama şöyle:

Sedan modellerimiz Çin'de üretildiği için yeni yıldan itibaren artık bu modelleri getirmeyeceğiz. Bu kararı almamızda son gümrük vergilerinin etkisi oldu. Elektrikli sedan modeller gelene kadar Türkiye'de sedan bir otomobil satmayı planlamıyoruz.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.