Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi: Katliamı kabul etmek ya da sessiz kalmak bir seçenek değil

Hayvanseverlere seslenen Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, farkındalık yaratmak amacıyla video çekmelerini istedi

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2024 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2024 14:50
Muhabir: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi: Katliamı kabul etmek ya da sessiz kalmak bir seçenek değil

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, hayvanların katledilmesinin önüne geçmek için ses yükseltmeye devam ediyor. İnisiyatif hayvanseverlere seslenerek, farkındalık yaratmak amacıyla video çekmelerini istedi.

Çağrıda bulunan İnisiyatif, “Hayvana şiddet 28/A’ya göre suç fakat failler hakkında soruşturma açılmıyor, kimse cezalandırılmıyor! Artık yeter! AYM’nin yasayı iptal etmesi için desteğinize ihtiyacımız var” mesajını iletti.

KATLİAMI KABUL ETMEK YA DA SESSİZ KALMAK…

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi’nin açıklaması şöyle:

“7527 sayılı ‘hayvanları topla, tecrit et, tut, yuva bulamazsa öldür’ yasasına karşı mecliste çıkardığınız sesi, sokaklarda, meydanlarda mücadelemize verdiğiniz desteği unutmadık. Ancak mücadelemiz de sorumluluğumuz da bitmedi. Şimdi meşru olmayan bu katliam yasasına ve bu yasadan güç bulan katillere karşı daha büyük bir sorumluluk ve daha güçlü bir mücadele yürütme ihtiyacı duyuyoruz. Sokakta yaşayan hayvanların öldürülmemesi, hapsedilmemesi için bu yasaya karşı durmayı, hep birlikte sesimizi yükseltmeyi sürdürmeliyiz. Katliamı kabul etmek ya da sessiz kalmak bir seçenek değil. Biliyoruz ki katliamın yasası olmaz! Bu yasa meşru değildir! Özgürlükleri, yaşamları için mücadele ettiğimiz hayvanlar için yeniden, daha yüksek sesle bu yasaya ve yönetmeliğine ‘hayır’ diyelim. Çekeceğiniz videolarla farkındalık yaratmamıza destek olun! Videonuzda Anayasa Mahkemesi’ni de etiketleyerek yasayı derhal iptal etmeleri için seslenin, yaşamdan yana karar almaları yönünde çağrı yapın.”

DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR

Devamında ise “Sokakta yaşayan dostlarımız tecrit ediliyor, hapsediliyor ve öldürülüyor! Yönetmelik ‘popülasyon kontrol edilemezse belediye meclislerinde ötanazi kararı verilebilir’ diyor! ‘Sahiplenilinceye kadar barınakta tut’ diyen Katliam Yasasının yönetmeliği barınaktan sahiplenmeyi imkansız hale getiriyor! Kanlı yönetmeliğe göre veteriner hekimlerin zorunlu gördüğü durumlarda ateşli silahla öldürmenin yolu açılıyor! Niğde, Altındağ, Gebze, Ümraniye, Mamak ve tüm barınaklar ölüm kampı! Hayvana şiddet 28/A’ya göre suç fakat failler hakkında soruşturma açılmıyor, kimse cezalandırılmıyor! Artık yeter! AYM’nin yasayı iptal etmesi için desteğinize ihtiyacımız var” mesajı iletildi.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.