YKS tercihleri başladı. YKS tercih nasıl yapılır? İşte 2024 YKS tercih ekranı

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih dönemi başladı! Öğrenciler, hayallerindeki üniversiteye adım atmaları için tercihlerini belirlemenin heyecanını yaşıyor. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılır? İşte adım adım 2024 YKS tercih ekranı ve detayları...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 10:36
Kaynak: HABER MERKEZİ
YKS tercihleri başladı. YKS tercih nasıl yapılır? İşte 2024 YKS tercih ekranı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na giren adaylar, tercihlerini yaparken dikkat etmeleri gereken pek çok önemli nokta bulunuyor. Öncelikle adayların, puanlarına uygun olan bölümleri ve üniversiteleri belirlemeleri kritik bir adım olarak karşılarına çıkıyor. YKS tercih ekranında yer alan rehberlik ve danışmanlık hizmetleri ise adayların bu süreci daha da kolaylaştırıyor. 2024 YKS tercih ekranı üzerinden adaylar, puan türlerine göre filtreleme yaparak kendilerine en uygun bölümleri seçebiliyorlar. Üniversitelerin ve bölümlerin kontenjanları, taban puanları ve diğer önemli detaylar da adayların tercih sürecinde bilinçli kararlar almalarına yardımcı oluyor.  Peki, YKS tercihleri nasıl yapılır? İşte adım adım 2024 YKS tercih ekranı ve detayları haberimizin devamında...

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

2024 YKS tercih kılavuzu ve üniversite tercih tarihleri açıklandı. YKS tercih işlemleri bugün başladı ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza göre, tercihler 25 Temmuz 2024 Perşembe günü başlıyor ve 2 Ağustos 2024 Cuma günü sona erecek. Tercih sürecni bu link üzerinden takip edebilirsiniz. Tercihler 9 gün boyunca devam edecek. 

Öğrenci adayları, YÖK Atlas sisteminden yararlanarak YKS tercih robotunu kullanarak tercih listelerini hazırlayabilecekler. Bu robot sayesinde istedikleri puan türünde üniversite tercihlerini yapabilecekler. Tercihlerini yapacak olan öğrenciler, ÖSYM AİS sistemi üzerinden kılavuzda belirtilen yönergeler doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda belirtilen üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanlar, öğrencilerin tercihlerinde belirleyici olacak bilgiler arasında yer alacak. Bu bilgiler doğrultusunda öğrenciler, kendileri için en uygun üniversite ve bölüm tercihlerini yapabilecekler.

2024 YKS TERCİH EKRANI

Son dört yılın taban başarı sıraları ve puan türü değişiklikleriyle ilgili programların eski puan türündeki taban başarı sıraları gibi detayları öğrenmek için, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına ve öğretim türüne göre filtreleme yapma imkanı sağlayan bir arama aracı olan YKS tercih robotuna erişmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. Linke tıkladıktan sonra "Puan Türü Seçin" alanını doldurarak detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Detaylı tercih robotu ekranını seçerseniz, başarı sıralamaları ve üniversite bilgilerini girerek filtreleme yapabilirsiniz. Hızlı tercih robotu ekranını seçerseniz ise doğrudan üniversite bilgilerine ulaşabileceğiniz bir tabloya erişim sağlayabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.