Yunan unsurları taciz ateşi açtı: Sahil Güvenlik harekete geçti

Yunan unsurları geçtiğimiz günlerde avlanan bir balıkçı teknesine havaya ateş açarak taciz etti. İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı harekete geçti

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 21:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 21:51
Kaynak: İHA
Yunan unsurları taciz ateşi açtı: Sahil Güvenlik harekete geçti

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Yunan unsurlarının Muğla'nın Bodrum ilçesinde avlanan bir balıkçı teknesine havaya ateş açarak taciz etmesi üzerine açıklamada yaptı. Açıklamada bölgeye 1 Sahil Güvenlik Gemisi ve 1 Sahil Güvenlik Botu sevk edildiği bildirildi.

Sahil Güvenlik ekipleri devreye girdi

Açıklamada saat 16.35'te Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Akyarlar açıklarında avlanan Türk bayraklı "Barbaros-4" isimli balıkçı teknesinin Yunanistan Sahil Güvenlik unsuru tarafından havaya ateş açılarak taciz edildiği ve bunun üzerine bölgeye 1 Sahil Güvenlik Gemisi ve 1 Sahil Güvenlik Botu sevk edildiği kaydedildi.

Yunan unsurları bölgeden uzaklaştırıldı

Görevlendirilen Sahil Güvenlik unsurları tarafından orta hat üzerinde bulunan Yunanistan Sahil Güvenlik unsurunun önleme manevralarıyla sürülerek bölgeden uzaklaştırıldığı belirtilen açıklamada, "Türk balıkçı teknesinde yapılan incelemelerde herhangi bir hasar tespit edilmemiş ve balıkçı teknesinin emniyetli bir şekilde Turgutreis Balıkçı Barınağı'na intikal etmesi sağlanmıştır" ifadesine yer verildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.