[tag] Haberleri |İlkses Gazetesi - Son Dakika [tag] Haberleri

#Diyanet İşleri Başkanlığı

Diyanet İşleri Başkanlığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Diyanet İşleri Başkanlığı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hac kesin kayıt tarihi: 2025 hac kesin kayıtları ne zaman, nasıl yapılacak? Haber

Hac kesin kayıt tarihi: 2025 hac kesin kayıtları ne zaman, nasıl yapılacak?

Hac kesin kayıt tarihleri, yedek kura çekimi ve boş kontenjanlar, 31 Ekim’de gerçekleştirilen kura çekiminin ardından merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen kura, milyonlarca hacı adayının katılımıyla 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu'nda noter ve basın önünde yapıldı. Kura sonucunda ismi çıkan adayların kesin kayıt işlemlerini kasım ayında gerçekleştirmeleri gerekiyor. Belirtilen süre içerisinde kayıt yaptırmayanlar için boş kontenjanların nasıl değerlendirileceği de önemli bir gündem konusu oldu. Peki, 2025 hac kesin kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak? KURA ÇEKİMİ TAMAMLANDI 2025 hac kuraları belirlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen hac kuralarının sonuçları, e-Devlet üzerinden erişime sunuldu. Bu yıl kayıt yenileyen ve ön kayıt yaptıran toplam 1 milyon 849 bin 584 kişi hac kuralarına katıldı ve çekim noter huzurunda gerçekleştirildi. Sonuçlar doğrultusunda hacı adayı olmaya hak kazanan 84 bin 942 kişi, e-Devlet platformundan sonuçlarını görüntüleyebiliyor. 2025 HAC KESİN KAYITLARI Sonuçları öğrenen ve hacı adayı olma hakkını elde edenler, 2025 hac kesin kayıt tarihleriyle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'nın duyurularını takip ediyor. Hac kesin kayıt işlemlerinin 4 Kasım'dan itibaren başlayacağı bildirildi. Kura sonucunda ismi çıkan hacı adaylarının, tercih ettikleri Diyanet veya acenta organizasyonunu seçerek kesin kayıtlarını tamamlamaları gerekiyor. 2025 HAC KESİN KAYITLARI NASIL YAPILIR? Diyanet İşleri Başkanlığı, hac kayıt başvurularının nasıl gerçekleştirileceğine dair henüz bir açıklama yapmadı. Gelişmelerle ilgili bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Mevlid Kandili ne zaman 2024? Mevlid Kandili’nde yapılacak ibadetler Haber

Mevlid Kandili ne zaman 2024? Mevlid Kandili’nde yapılacak ibadetler

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılına ait dini günler takviminde Mevlid Kandili'nin tarihini duyurdu ‘Doğum’ anlamına gelen Mevlid, İslam dünyasında Hz. Muhammed’in dünyaya gelişini dolayısıyla dualar ve ibadetlerle idrak ediliyor. Vatandaşlar, hicri takvime göre rebiülevvel ayının 12. Günü idrak edilen Mevlid Kandili’nin tarihini aratmaya başladı. Peki, Mevlid Kandili ne zaman 2024? Mevlid Kandili ne zaman 2024? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyulan 2024 yılı dini günler takviminde, Mevlid Kandili'nin tarihi belli oldu Duyurulan bu takvime göre, Mevlid Kandili 2024 yılında 14 Eylül Cumartesi günü idrak edilecek. Mevlid Kandili gecesinde hangi ibadetler yapılır? Mevlid Kandili için belirlenmiş özel bir namaz ya da ibadet şekli bulunmadığı biliniyor. Ancak, bu mübarek gün ve geceleri, af dilemek ve hayatı düzene sokmak adına bir fırsat olarak değerlendirmek tavsiye edilir. İşte, Mevlid Kandili'nde yapılacak ibadetler; Kur'ân-ı Kerim okunmalı ve dinlenmeli Hz. Muhammed (s.a.s)'e salât ve selamlar getirilmeli. Kaza ve nafile namazlar kılınmalı; bu geceye özel olarak rivayet edilen namazlar da kılınabilir. Kandil gecesinde akşam, yatsı ve sabah namazları camilerde cemaat ile kılınmalı. Derin düşüncelere dalınmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden beklentileri nelerdir?” gibi hayatın önemli meseleleri üzerinde düşünülmeli Şimdiki zaman ve geleceğe yönelik planlar hazırlanmalı. İçtenlikle günahlardan tövbe edilmeli Bolca zikir ve dualar okunmalı Bireylerle helalleşilmeli ve onlarla ilişkilerimizi düzeltip rızalarını almalıyız. Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı, gönüller kazanılmalı ve hüzünlü yüzler güldürülmeli. Kişi hem kendisi hem de diğer Mü’min kardeşleri için isim zikrederek dua etmeli. Üzerimizde hakkı olanlar aranıp hal hatır sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık gösterilmeli. Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, engelli ve yaşlılar ziyaret edilmeli; onlara sevgi, şefkat, saygı, hediye ve sadakalarla mutluluk verilme Mevlid Kandili’nde o gece ile ilgili ayetler, hadisler ve yorumları bireysel olarak ya da topluca okunmalı. Vefat eden sevdiklerimizin ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli Bu mübarek kandil gecesinin gündüzünde oruç tutulmalı.

“İyilik Ödülü” sahibi Seferoğlu: Cumhurbaşkanımızın elinden de ödül almak iftihar kaynağı Haber

“İyilik Ödülü” sahibi Seferoğlu: Cumhurbaşkanımızın elinden de ödül almak iftihar kaynağı

Güneş paneli üreten bir firmanın sahibi olan Ahmet Seferoğlu, Kayseri’de bin 510 caminin elektrik enerjisini karşılamak için devletten tahsis edilen bir araziye güneş panelleri kurdu. Seferoğlu, yaptığı faaliyetlerle Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 7’ncisi düzenlenen “Uluslararası İyilik Ödülleri”nde “İyilik Ödülü”ne layık görüldü. Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte plaketini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alan Seferoğlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 2019 yılında sadaka-ı cariye olması amacıyla Kayseri’deki camilerin elektrik ihtiyacının karşılanması için böyle bir girişimde bulunduğunu ifade etti. “Bin 510 caminin 30 yıl süreyle elektriğini ücretsiz olarak karşılayacağız” Kayseri’deki camilerin aboneliklerini il müftülüğü adına topladıklarını söyleyen Seferoğlu, “Daha sonra devletten bir arazi tahsis ettik. O arazi üzerine kurduğumuz güneş elektrik tesisi ile Kayseri’deki bin 510 caminin 30 yıl süreyle elektriğini ücretsiz olarak karşılayacağız. Yaptığımız tesisi diyanete bağışladık. Tesis diyanetin oldu. Allah’ın bize verdiği lütuf ile güneşten elektriği üretiyoruz. Camilerde tükettiğimiz elektrik ile mahsuplaşıyoruz” diye konuştu. Sürdürülebilirlik ve yeşil enerji konu başlıklarına dikkati çeken Seferoğlu, şunları kaydetti: “Sadaka-i cariye olarak ailemin adına yapmak istediğim bir hayırdı. Bunu Diyanet İşleri Başkanımıza açıkladığımızda çok beğendi. Hızlı da bize destek verdi. Dedi ki ‘Bir şartım var. Bu bir iyilik projesi. Bunu herkese anlatırsak ben varım’ dedi. Ben aileme söz vermiştim projenin bir iftihar kaynağı olmayacağı şeklinde. Diyanet İşleri Başkanımızın ‘Biz böyle bir projeyi topluma anlatmalıyız ki herkese örnek olmalıyız’ deyince onu da kıramadık. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu projeyi başından sonuna kadar çok destekledi. Her aşamada bize ödül verdi. Temel atmasına ve açılışına geldi. İyilik olarak Türkiye’de ön plana çıkardı. Son olarak da Cumhurbaşkanımızın elinden de böyle bir ödül almak iftihar kaynağı.”

Ramazan hilali ne zaman, nerede görülecek? Haber

Ramazan hilali ne zaman, nerede görülecek?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Gürhan Eren, Hicri takvimdeki 12 ayı belirlemek amacıyla yapılan "kameri ay" hesaplamalarında Ay'ın Dünya etrafındaki yaklaşık 29,5 günlük dönüş süresinin temel alındığını ve bu hesaplamalarda "içtima ile rüyet" kriterlerinin kullanıldığını ifade etti. Eren, "İçtima"nın Dünya, Ay ve Güneş'in aynı doğrultu üzerinde bulunmasını, "rüyet"in ise Ay'ın Dünya etrafındaki hareketine devam ederken içtima konumundan 8 derece açılmasını ifade etti. Ayrıca, ramazan ve Şevval hilalinin de bu hesaplamalara göre belirlendiğini açıkladı. Peki, Ramazan hilali ne zaman, nerede görülecek? RAMAZAN HİLALİ NE ZAMAN, NEREDE GÖRÜLECEK? 2016 yılında düzenlenen Uluslararası Hicri Takvim Birliği Kongresi'nde alınan kararlarla birlikte hilalin görülebilirlik kriterlerinin belirlendiğini aktaran Eren, "Ramazan hilali, ilk kez Atlas Okyanusu ile Kuzey ve Güney Amerika kıtalarında gözlemlenecek. 10 Mart'ta içtima ve rüyet aşamalarını geçecek. Kongrede alınan kararlara göre, Başkanlığımız dünyanın herhangi bir yerinde hilalin görülmesine itibar ettiği için Amerika kıtasında tespit edilen hilal nedeniyle 11 Mart'ta ramazan ayına başlayacağız." bilgisini paylaştı. Suudi Arabistan ile birlikte birçok İslam ülkesinin aynı gün ramazana başlamasını umut ettiğini belirten Eren, şevval (Ramazan Bayramı) hilalinin ise ilk olarak Asya kıtasının doğusunda gözlemleneceğini ifade etti. Şevval hilali öncesinde 8 Nisan'da içtima, 9 Nisan ise rüyet aşamalarının gerçekleşeceğini paylaşan Eren, "10 Nisan'da Ramazan Bayramı'na erişmiş olacağız. Şevval hilali Asya kıtasında gözlemleneceği için hava koşulları uygun olduğunda 9 Nisan'da, yani rüyet gününde hem Türkiye'de hem de Mekke'de hilalin görülebileceği umudunu taşıyoruz. Dolayısıyla, dünya genelindeki Müslümanların 10 Nisan'da Ramazan Bayramı'nı kutlamasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Eren, Türk vatandaşları ve dünya genelindeki Müslümanların namaz vakit taleplerini karşılamak adına yaklaşık 9 bin 500 yerleşim yerinin imsakiye bilgilerini web sitesi ve mobil uygulamalarda sunduklarını belirtti. Ayrıca, Avustralya'dan Amerika'ya kadar birçok ülkede Başkanlığın hazırladığı takvimleri paylaştıklarını ekledi.

Duha (kuşluk) namazı ne zaman ve nasıl kılınır? Duha namazı nedir? Haber

Duha (kuşluk) namazı ne zaman ve nasıl kılınır? Duha namazı nedir?

Müslümanlar arasında merak konusu olan duha namazının kılınma vakti ve kılınış şekli, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenmiştir. Duha namazı, 2 rekattan 12 rekata kadar farklı sayılarda kılınabilir. Duha namazı ne zaman kılınır? Kuşluk namazı nasıl kılır? Konuya dair detaylı bilgiler haberimizde… KUŞLUK NAMAZI NE ZAMAN KILINIR? Duha (kuşluk) namazı, güneşin doğuşundan yaklaşık 40-50 dakika sonrasından öğle vaktine yaklaşık 10 dakika kala kadar kılınabilen nâfile bir namazdır. Hadis kaynaklarında sıkça teşvik edilen duha (kuşluk) namazı, iki rekattan başlayarak on iki rekata kadar çeşitli sayılarda kılınabilir. KUŞLUK NAMAZI NASIL KILINIR? Besmele çekilerek duha namazına şöyle niyet edilir: “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için duha namazını kılmaya.” Sonra tekbir alınır ve eller erkeklerde göbek hizasına, kadınlarda ise göğüs hizasına bağlanır. 1. Rekat - Sübhaneke, - Euzü besmele, - Fatiha Suresi, - Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim okunur - Rükû (3 defa "Sübhane Rabbiyel Azîm"), - Peşpeşe 2 secde (Her secdede 3'er defa, "Sübhane Rabbiyel Aliyyil âlâ"). 2. Rekat - Besmele - Fatiha Suresi, - Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim okunur, - Rükû (3 defa "Sübhane Rabbiyel Azîm"), - 2 defa Secde (Her secdede 3'er defa "Sübhane Rabbiyel Aliyyil âlâ"), - Tahiyyata oturulur. Ettehiyyatü, salli ve bârik duaları okunarak önce sağ tarafa, sonra sol tarafa selam verilir. DUHA NAMAZI NEDİR? Duha namazı, aynı zamanda kuşluk namazı olarak da bilinir. Güneşin bir mızrak boyu yükselmesinden, yani Güneş doğduktan 45 dakika sonra başlayan bu namaz, öğle namazına 45 dakika kala sona erer. Bir hadis-i Şerif'te şöyle buyurulur: "Kuşluk namazı, deve yavrusunun ayakları sıcaktan kızdığı zamandır." (Müslim, Misâfirîn, 143) Duha namazı, bu andan itibaren zevâl vaktine yarım saat kala kadar devam eder ve iki, dört, sekiz veya on iki rek'at olarak kılınabilir; ancak en faziletlisi sekiz rek'at kılmaktır.

2024 Berat Kandili: Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Kandili hangi güne denk geliyor? Berat kandili nedir? Haber

2024 Berat Kandili: Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Kandili hangi güne denk geliyor? Berat kandili nedir?

2024 Berat Kandili tarihi, milyonlarca Müslüman tarafından merakla bekleniyor. Yılın üçüncü kandili olarak önemli bir yere sahip Berat Kandil’inde, vatandaşlar dini vazifelerini yerine getirmenin hazırlığına başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı 2024 kandil takvimine göre, Berat Kandili tarihi belli oldu. Peki, Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Kandili hangi güne denk geliyor? Berat Kandili hakkında merak edilen detaylar haberimizde… BERAT KANDİLİ NE ZAMAN? Diyanet İşleri Başkanlığı'nın duyurduğu 2024 dini takvimine göre, Berat Kandili tarihi netlik kazandı. Yılın üçüncü kandili olarak önem arz eden Berat Kandili, 24 Şubat 2024 Cumartesi günü kutlanacak. BERAT KANDİLİ HANGİ GÜNE DENK GELİYOR? 2024 yılında Berat Kandili Cumartesi günü idrak edilecek. BERAT KANDİLİ NEDİR? Berat Kandili, İslam dininde kutsal sayılan gecelerden biridir ve Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecedir. Osmanlı İmparatorluğu'nda II. Selim'den itibaren minarelerde kandil yakılmasıyla bu adı almıştır. Arapça'da "temize çıkma" anlamına gelen Berat (Berâet), İslam inancına göre bu gecenin bereketli ve feyizli bir gece olması nedeniyle "Mübarek Gece," günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle "Berat Gecesi," kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de "Rahmet Gecesi" gibi adlarla anılır. Bu geceyi ibadetle geçirmenin pek çok sevabı olduğuna inanan Müslümanlar, İslam Peygamberi Muhammed'in bir hadisine dayanarak bu geceyi özel bir ibadetle değerlendirirler. Hadise göre, Şaban ayının on beşinci gecesi, ibadetle geçirilmeli ve gündüzünde oruç tutulmalıdır. Çünkü bu gece Allah-u Teâlâ'nın rahmet ve mağfiretinin bolca ihsan edildiği bir gecedir. Ayrıca, Berat gecesi, Kur'an'ın Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gece olarak kabul edilir, buna "inzâl" denir. Kadir Gecesi'nde ise Peygamber'e ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır, buna da "tenzîl" denir. BERAT KANDİLİ DUASI NASIL OKUNUR? Peygamber efendimiz Berat gecesinde, (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ) duasını çok okurdu. Hazreti Muhammed Berat Kandili'nde şöyle dua ederdi; Peygamber efendimiz, Berat gecesinde şu duayı okurdu: "Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ." Berat Kandili'nde Hazreti Muhammed'in yaptığı dua şu şekildeydi: "Allah'ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim"

Filistinliler için 90 bin camide dualar edildi Haber

Filistinliler için 90 bin camide dualar edildi

Gazze’de saldırıya uğrayan Filistinliler için yatsı namazı sonrası tüm camilerde “Gazze İçin Duaya Duruyoruz” programı düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Ankara’daki Hacı Bayram Veli Camii’nde gerçekleştirilen programa katıldı. Burada yatsı namazını kıldıran ve Kur’an-ı Kerim okuyan Başkan Erbaş, ardından Filistinliler için dua etti. Başkan Erbaş, duasında şu niyazda bulundu, “İlahi Ya Rabbi! Yetimler yurduna dönen Filistinliler için dua ediyoruz. Filistinli kardeşlerimiz Gazze’de zalimlere karşı mücadele ediyorlar, Filistinli kardeşlerimizi muzaffer eyle. Ya Rabbi! Zalimleri zalimlere musallat eyle, Kahhar isminin tecellisiyle kahru perişan eyle Ya Rabbi! İlahi Ya Rabbi! Gazze’de eşi benzeri görülmemiş katliamlar yapılıyor, tüyü bitmemiş bebekler, masum çocuklar, savunmasız kadınlar, yaşlılar hunharca katlediliyor, Filistin kan ağlıyor. Peygamberler mirası Kudüs’e, Gazze’nin masum ve savunmasız mazlumlarına imdat eyle Ya Rabbi! Hz. İbrahim’den Hz. Süleyman’a kadar birçok Peygamberin tevhit, hukuk, adalet ve ahlak mücadelesini verdiği o kutlu şehirde yaşanan acıları bir an önce durdur Ya Rabbi! İlahi Ya Rabbi, Kur’an-ı Kerim’de bizlere buyuruyorsun ki; ‘Ey Rabbimiz! Günahlarımızdan ve işimizdeki aşırılıklardan ötürü bizi bağışla, sebatımızı arttır, kafir topluluğa karşı bize yardım eyle!’ Ya Rab! Sen, mazlumların yardımcısı, zalimlerin hasmısın. Mahzun ve masum gönülleri her türlü zulüm, bela ve musibetten muhafaza eyle Ya Rabbi! Zulme uğrayan mazlum ve mağdur Filistinli kardeşlerimizi sahipsiz ve yardımsız bırakma Allah’ım! Ya Rab! Bugün Filistin ve Gazze başta olmak üzere yeryüzünün birçok yerinde zulme ve katliamlara maruz kalan, vatanları işgal edilen, camileri harap edilen, hakları ve hukukları ihlal edilen bütün kardeşlerimize yardım eyle! Bizi de onlara yardımcı eyle Ya Rabbi!” ERBAŞ VAHDET NİYAZINDA BULUNDU Duasında vahdet niyazında bulunan Erbaş, “Ya Rab! Ümmet-i Muhammed’e vahdet şuuru ver, Kudüs bilinci ihsan eyle! Evlerinden ve yurtlarından kovulan, öz vatanlarından uzak kalan bütün mazlum kardeşlerimize yardım eyle Ya Rabbi! İlahi Ya Rabbi! Bizleri Mescid-i Aksa’ya bizleri varis eyle, ona sahip çıkmayı bizlere nasip eyle Ya Rabbi! İlahi Ya Rabbi! Bizleri hiçbir zaman haktan, hakikatten, adaletten, samimiyetten, sadakatten ve salih amel çizgisinden ayırma! Yüreklerimizi dağlayan bu acılardan güçlü bir vahdet şuuruna erişmeyi bizlere nasip eyle Ya Rabbi! Bizlere zaferler nasip eyle Ya Rabbi! Ya Rabbi! Müslümanlara yardım eyle, Müslümanlara yardım edenlere de yardım eyle Ya Rabbi! Müslümanlara tuzak kuranların tuzaklarını kendi başlarına makus eyle Ya Rabbi! Gazze’de masum insanları, bebekleri, çocukları katleden hainleri Sana havale ediyoruz, onları Kahhar isminin tecellisiyle kahru perişan eyle Ya Rabbi! Hastanelere ve camilere sığınmış kimsesizlerin üzerine bombalar yağdıran, kutsal nedir bilmeyen, merhametten ve insanlıktan nasibini almamış vicdansız hainlere, zalimlere fırsat verme Ya Rabbi! Onları Kahhar isminin tecellisiyle kahru perişan eyle Ya Rabbi! İlahi Ya Rabbi! Milletimizin ve Müslümanların geleceğine kasteden her türlü dahili ve harici fitne ve fesada, hile ve tuzağa karşı bizleri uyanık eyle. Dünyayı yaşanmaz hale getiren zalimlere, ümmetin birliğini, dirliğini bozmak isteyen hainlere karşı koyabilmek için bizlere inayet eyle Ya Rabbi” ifadelerini kullandı. Ali Erbaş, güvenlik güçlerine de yer verdiği duasında, “Asırlardır Din-i Mübin-i İslam’a hizmet etmiş, hep zalimin karşısında mazlumun yanında durmuş, kimsesizlerin, gariplerin, ezilenlerin umudu olmuş milletimize, kahraman ordumuza ve tüm güvenlik güçlerimize şanlı zaferler nasip eyle Ya Rabbi. İlahi Ya Rabbi! Sen nurunu mutlaka tamamlayacaksın, bizleri bu vaadine vesile eyle. Dünyamızı huzur ve selamet yurduna dönüştürebilmek için bize güç ver Ya Rabbi! Ey hayatın ve ölümün sahibi olan ve şehadeti bizlere en kutlu ideal olarak tanıtan Rabbimiz! Geçmişten bugüne i’lay-ı kelimetullah için mücadele eden, başta miracın şehri Kudüs ve mazlumlar diyarı Gazze olmak üzere vatan ve mukaddesat uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimize rahmet eyle Ya Rabbi! Onları Sevgili Peygamberimize (s.a.s.) Bedir ve Uhud şehitleri ile birlikte haşreyle, Efendimize komşu eyle Ya Rabbi! Senin yolunda gaza edip yaralanan kardeşlerimize acil şifalar ihsan eyle Ya Rabbi! Ya Rabbi! Din, iman, hak, hakikat, adalet ve mukaddesat uğruna mücadele etmeyi ve gerekirse bu yolda şehit olmayı en büyük paye sayan inancı, kalbimizden, asil milletimizin ve nesillerimizin yüreğinden hiçbir zaman eksik eyleme Ya Rabbi” ifadelerine yer verdi. Hayatını kaybedenler için rahmet dileyen Erbaş, “Ya Rab! Sen bizim Mevla’mızsın, kafirlere, zalimlere ve azgın topluluklara karşı bizlere yardım eyle! Ey Yüce Rabbimiz! Sana inandık, Sana güvendik, Sana tevekkül ettik. Bizleri sensiz, sahipsiz, kimsesiz ve çaresiz bırakma Ya Rabbi! İslam’a, Müslümanlara, mazlumlara, garip kullarına yardım eyle Ya Rabbi! Hastalarına şifa, dertlilere deva ver Ya Rabbi! İlahi Ya Rabbi! Gerek Gazze’de, Filistin’de gerekse vatanımızın içinde ve sınır ötesinde i’lay-ı kelimetullah için çarpışarak şehit olan tüm şehitlerimize rahmet eyle. Gazilerimize acil şifalar ihsan eyle Ya Rabbi! Uzun ömürler nasip eyle Ya Rabbi! Gençliğimizi Senin yolundan ayırma Ya Rabbi! Çocuklarımızı namaz kılanlardan, ibadetli olanlardan eyle Ya Rabbi! Her türlü kötülüklerden, şerlerden, muhafaza eyle Ya Rabbi! Gönüllerinden Kur’an ve ibadet sevgisini çıkarma Ya Rabbi! Gençlerimizi yoldan çıkarmak isteyen her türlü hainlere, kötülere fırsat verme Ya Rabbi!” ifadeleri ile duasını bitirdi. Bu haber de ilginizi çekebilir: Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 hac kurasını yarın açıklayacak

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.