Muğla’da beyin ölümü tespiti sempozyumu
Türkiye’nin önemli sağlık sorunlarından birisi ve tedavisi sadece organ nakli ile mümkün olan hastalıklara çare olabilme noktasında önemli bir yere sahip olan sağlık çalışanları bilgilerini tazelemek için Muğla ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları sempozyumda bir araya geldi. ‘Beyin Ölümü Tespiti, Donör Bakımı ve Aile Görüşmesi’ konularında bilgilerini tazelemek, konuya gereken önemin gösterilmesini sağlamak ve organ nakli hizmetlerinin iyileştirilmesi ile ilgili yapılan çalışmalarda beyin ölüm bildirimi ve kadavra donör sayısının arttırılması amacıyla Bakanlık ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Organ Bağışında Uyum İçin Teknik Yardım Projesi’ çerçevesinde düzenlenen ‘Beyin Ölümü Tespiti, Donör Bakımı, Aile Görüşmesi’ konulu eğitimlerin devamı niteliğinde İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Muğla’da sempozyum düzenlendi.
Sempozyum programına Muğla’da bulunan özel ve kamuya ait hastanelerin yöneticileri, idari personelleri ile hastanelerde görevli Anestezi Uzmanları, Yoğun Bakım Uzmanları, Nöroloji Uzmanları, Beyin Cerrahi Uzmanları, Acil Tıp Uzmanları ve Organ Nakil Koordinatörleri olmak üzere yaklaşık 100 kişi katıldı.
Muğla İl Sağlık Müdür Vekili Uzman Dr. Esin Nebioğlu ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Hüseyin Bozdemir sempozyumun açılışında katılımcılara bilgi verdi. İzmir Bölge Koordinasyon Merkezinin mevcut durumunu İzmir Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Özgür Sönmez, Beyin Ölümü Tespiti konusunda İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde görevli Prof. Dr. Ali Necati Gökmen, Donör Bakımı konusunda Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli yoğun bakım uzmanı Doç. Dr. Canan GürsoyY, Donörlerin Enfeksiyon açısından değerlendirilmesi hakkında İzmir Dokuz Eylül Hastanesinde görevli Prof. Dr. Şükran Köse ve son olarak da Aile Görüşmesi konusunda İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi Organ Nakil Koordinatörü Sevay Bozkuş Aslan sunum yaptı.
BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Muğla semt pazarları