#ege üniversitesi

ege üniversitesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, ege üniversitesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

TEKNOFEST bünyesinde fırlatılan ilk roket Ege’den Haber

TEKNOFEST bünyesinde fırlatılan ilk roket Ege’den

2024 TEKNOFEST Orta İrtifa Roket Yarışması'nda finalde yarışan Ege Üniversitesi öğrencilerinin tasarladığı roket başarılı bir şekilde fırlatıldı. 2019 TEKNOFEST’te finale yükselme başarısı gösteren Ege Roket Takımı bu yıl da aynı heyecanı tekrar yaşaması bekleniyor. “Öğrencilerimizin projelerini desteklemeye devam edeceğiz” Efe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Roket Takımını başarılarından ötürü tebrik etti. Öğrencilerin projelerini desteklemete devam edeceklerini vurgulayan Budak, “9-16 Eylül tarihleri arasında Aksaray'da düzenlenen 2024 TEKNOFEST Orta İrtifa Roket Yarışması'nda finalde yarışan Ege Roket Takımımız, atışını başarılı bir fırlatmayla gerçekleştirdi. Tam kurumsal akreditasyona sahip, öğrenci odaklı öncü araştırma üniversitemiz, aynı zamanda Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu kapsamında önemli bir mihenk taşı olan TEKNOFEST’in de paydaşları arasında yer alıyor. Öğrencilerimizin projelerini hem maddi hem de manevi olarak desteklemeye devam edeceğiz. Ege Roket Takımımıza final yolculuklarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı TEKNOFEST bünyesinde fırlatılmış ilk roket Takım olarak multidisipliner bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Ege Roket Takımı kaptanı Ersin Karabulut “Takım olarak Ege Üniversitesinin farklı mühendislik bölümlerinden arkadaşlarımızla bir çalışma yürüttük. Havacılık ve uzay teknolojilerine katkı sağlamak ve genç mühendislerin bu alandaki gelişimine öncülük etmek istiyoruz. Yaklaşık dokuz aylık zorlu ve yorucu bir süreçte verilmiş olan emeklerin karşılığını görebilmek bizler adına çok kıymetliydi. 2019 yılından sonra TEKNOFEST Roket Yarışmasında tekrardan finalist olmanın ve üniversitemizin TEKNOFEST bünyesinde fırlatmış olduğu ilk roketi tasarlamanın ve üretmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Bu süreçte bizlere destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak Hocamıza teşekkür ederiz” diye konuştu. Ege Roket Takımı kadrosu Danışmanlığını Arş. Gör. Fırat Mavi’nin yaptığı Ege Roket Takımında yer alan isimler şu şekilde; Ersin Karabulut, Bedirhan Şahin, Ali Yaşar Çelik, Aybike Duyuk, Orhan Kunt, Efe Toprakçı, Fatmagül Zeynep Çetin ve Abdurrahman Tolungüç yer alıyor.

Ege Üniversitesinde yeni yüksek lisans programı açıldı Haber

Ege Üniversitesinde yeni yüksek lisans programı açıldı

Ege Üniversitesinde,  İletişim Fakültesinin başvurusu, Yükseköğretim Kurulunun onayı ile Yeni Medya ve İletişim Tezli Yüksek Lisans Programı açıldı. Program kapsamında hem geleneksel medya hem de yeni medya konularında yetkin uzmanlar yetiştirilmesi hedefleniyor. Türkiye’nin en köklü iletişim fakültelerinden Üniversitesi İletişim Fakültesi, bilimsel altyapısını güçlendirme devam ediyor. Lisans programlarıyla ilk sırada tercih edilen üniversitlerden biri olan Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi yenilikçi ve akredite eğitim modeli ile lisansüstü programlarını da çeşitlendirmeyi sürdürüyor. “Eğitim kalitemizi ileriye taşıyacağız” Ege Üniversitesi’nin akademik alta yapısını günün koşulları doğrultusunda güçlendirdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizpek çok alanda olduğu gibi dijitalleşme, bilgi iletişim teknolojileri ve yapay zeka alanlarında da yenilikçi ve vizyoner yaklaşımı ile eğitim, araştırma ve uygulama alanında öncü bir potansiyeli bulunuyor. Hem İletişim Fakültesi bünyesinde Yeni Medya ve İletişim Bölümü hem de Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi açarak alana yönelik önemli bir adım atmıştık. Şimdi de Yeni Medya ve İletişim Tezli Yüksek Lisans Programını üniversitemize kazandırmış bulunuyoruz. Yeni programın açılmasını üniversitemiz ve fakültemiz açısından önemli bir adım olarak değerleniyorum. İletişim Fakültemiz çatısı altında yeni medya ve iletişim alanında hem lisans hem de lisansüstü düzeyde uzmanlar yetiştireceğiz. Eğitim kalitemizi daha da ileriye taşıyacak olan Yeni Medya ve İletişim Tezli Yüksek Lisans Programının açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor; programın üniversitemize, öğrencilerimize ve akademik camiaya hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Teori ve pratik bir arada Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ise Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nün dijital teknolojileri doğru kullanım bilgisine sahip bireyler yetiştireceğini belirterek, “Fakültemizin yeni bölümü olan Yeni Medya ve İletişim Bölümü, 21. yüzyıl teknolojilerinin gelişimine ayak uyduran, toplumsal değişimin önemli bir parçası olan bireyler yetiştirecek. Ayrıca, öğrencilerimiz;  teori ile pratiği harmanlayıp dijital ortam araştırma yöntemlerine hâkim, sanal ortamda gözlem becerilerini geliştirmiş, analiz kabiliyeti kazanmış bireyler olarak sektöre adım atacaklar. Kısacası 21. Yüzyılın yetkinleri ile donatılacaklar. Hem özel sektörün hem de kamu kurumlarının ihtiyaçlarına çözüm ütecekler. Bu amaç doğrultusunda Yeni Medya ve İletişim Bölümü tarafından Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Yeni Medya ve İletişim Tezli Yüksek Lisans Programı açıldı. YÖK tarafından onaylanan yeni lisansüstü programımızın fakültemize gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ege’de çocukluk çağı kanseri için farkındalık yürüyüşü Haber

Ege’de çocukluk çağı kanseri için farkındalık yürüyüşü

Çocukluk çağı kanseriyle mücadele eden merkezlerden biri olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, çocukluk çağı kanserleri hakkında farkındalık yaratmak için “Bir Kurdelen Ötesi- Sarı Kurdele Etkinliği” yapıldı. Hem farkındalık oluşturmak hem de erken teşhisin öneminde dikkat çekmek için düzenlenen etkinliğe EÜ Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve EÜ Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Bölümü Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Emine Serra Kamer, akademisyenler, öğrenciler ve sağlık çalışanları katıldı. ‘Sarının Farkında Ol’ Çocukluk çağı kanserinin toplumsal bir sorun olduğunu belirten EÜ Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Emine Serra Kamer şöyle konuştu; “Eylül ayı her yıl Çocukluk Çağı Kanserleri Farkındalık ayı olarak anılmaktadır. Her kanser mücadelesi, farklı renk kurdele ile temsil edilir ve Çocukluk Çağı Kanserlerini temsil eden renk sarıdır. Çocukluk çağı kanseri önemli bir toplumsal sorundur. Bu nedenle herkes, çocukluk çağı kanserinin gerçekleri, mücadele süreçleri, riskleri hakkında bilgilendirilmelidir. Ege Üniversitesi Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak tüm paydaşlarımızla birlikte sarı kıyafetlerimizle ve sarı kurdelelerimizle bu zorlu süreçle ilgili farkındalığı artırmayı hedefledik. Yıllardır bölgemizde Çocukluk Çağı Kanserleriyle mücadelenin en yoğun yapıldığı yer olan Ege Üniversitesi Hastanesinde sarı kurdelelerimizle ve sarı kıyafetlerimizle bu önemli sağlık alanını hatırlatmak ve hatırlamak için hep birlikte olduk. Bir kurdeleden ötesi sloganımızla ‘Sarının Farkında Ol’ diyoruz” 

Ege’den öğrencileri zorlayan yemek zammı Haber

Ege’den öğrencileri zorlayan yemek zammı

AYSELİN UZUN-ÖZEL HABER- Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala İzmir’in en köklü üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi, öğrencilerden alınan yemekhane ücretlerine zam yaptığını açıkladı. Buna göre geçen sene ilk öğünden 15 TL, ikinci öğünden 35 TL, üçüncü öğünden 35 TL yemek ücreti alınırken, bu sene aynı gün içerisinde tüketilen ilk öğünden 30 TL, ikinci öğünden 60 TL, üçüncü öğünden ise yine 60 TL alınacağı belirlendi. Bu kapsamda öğrencilerin yemek ücretine yapılan yüzde 100 oranındaki zam eleştirilerin odağı haline gelirken, benzer bir durumun geçen sene de yaşandığı akıllara geldi. Bu konuda görüşlerini belirten öğrenciler, zamların kendilerini zor durumda bırakacağını dile getirdi. KYK BURSUNUN YAKLAŞIK 4 KATI Ege Üniversitesi TIP Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Ekin Kabasarı yapılan zammın oranına vurgu yaparak, “Yapılan zamların üstüne diğer giderleri de hesaba katarsak, bir öğrencinin sadece en temel ihtiyacı olan yemek ve barınmaya harcayacağı para aylık KYK bursunun yaklaşık 4 katı. Zaten büyük ihtimalle bu sene KYK bursuna yapılan zam oranı da tatmin edici olmayacak. Bu durumda 3-4 sene öncesine kıyasla öğrencilik hayatı felaket bir durumda diyebiliriz. Çünkü bizim aldığımız para belli. Doğru düzgün bir gelirimiz yok. Bir yerde çalışalım desek düşük ücretler veriyorlar. Öte yandan yemekleri evde yapıp okula götürme fikri ortaya atılıyor ama birçoğumuz yurtta kalıyoruz ve öyle bir imkan olmuyor. Ayrıca okul yönetiminin henüz okul açılmadan, kampüste öğrenci yokken yemek ücretlerini belirlemesi ve olayın birinci muhataplarından görüş alınmamasını mantıklı bulmuyorum. Bu fiyatın belirlenirken bizlerden de fikir alınması ve imkanlarımızın değerlendirilmesini isterdik” diye konuştu. EKONOMİMİZİ ZORLAYACAK Ege Üniversitesi Otomotiv Teknolojisi Meslek Yüksek Okulu 2. sınıf öğrencisi Onur Çelik ise “Ben yapılan bu zammın gereksiz olduğunu düşünüyorum çünkü öğrencilerin KYK’dan aldığı burs ve krediler belli, ödediği yurt ücreti belli. Yani üstüne bir de en temel ihtiyacımız olan yemeğe böyle bir zam yapılması hepimizi zorlayacak. Üstelik geçen sene de yüzde 100’ün üstünde bir zam yapılmıştı zaten. Ayrıca yemekhane dışındaki kafelerde zaten yemek çok pahalı ve bir öğrencinin enerjisini toplayıp derslerinde verimli olabilmesi için muhakkak yemek yemesi gerekiyor. Zaten her şeye zam yapılırken üniversitenin de öğrenciyi düşünmeyip yüzde 100’den fazla zam yapması inanılacak gibi değil. Bu durum öğrenciyi yıpratıyor. Çoğumuzun tüm günü okulda geçiyor ve bu da en az iki öğün yemek demek oluyor. Bu nedenle zam illa yapılacaksa en azından yüzde 100 yapılmamalıydı” dedi. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan Seda Nur Gülbaba, ise bu durumun kendilerini olumsuz etkileyeceğine vurgu yaparak, “Zamların bizi kötü etkileyeceği çok belli. Geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 100 zam yapıldı. Açıkçası yemek almadan önce birkaç kez düşünmemiz gerekecek. Hatta mümkün olduğunca yemek almaktan kaçınacağız. Öğrenciler yoğun ders aralarında ya da sonrasında yemeğe ihtiyaç duyuyor ve her yıl yüzde 100’ün üstünde zam gelmesi bizlerin derslerdeki verimliliğini de düşürüyor. Çünkü bu durumda eskisi kadar rahat yemek yiyemiyoruz. Ancak okulun bunu düşündüğünü pek düşünmüyorum. Çünkü öğrencileri düşünselerdi bu kadar büyük bir zam yapılacağını sanmıyorum. Ben Ege Üniversitesi’nde okuyan bir öğrenci olarak, yemek ücretlerine zam yapılacaksa bile en fazla 20 TL’ye yükseltilmesi taraftarıyım. Bu bizim daha olabilirdi. Eğer böyle devam ederse, özellikle uzaktan gelen öğrenciler başka yollar aramaya başlayacak. Bir çoğumuz yeni dönemde evinden yemek getirecek” şeklinde konuştu.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri diplomalarını aldı Haber

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri diplomalarını aldı

Gerçekleşen mezuniyet töreninde alkışlarla diplomalarını alan genç diş hekimleri, oldukça heyecan ve mutluluk içindeydiler. Törene İzmir Diş Hekimleri Odasını (İZDO) temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Atinel, Genel Sekreter Melis Daraoğlu Gürel, Sayman Gizem Bayraktaroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Özkan Akgün ve Arda Hacarlıoğlu katılım sağladı. İZDO Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Atinel, yeni mezun diş hekimlerini kutladı ve meslek hayatlarında başarılı olmalarını dileyerek hep yanlarında olacaklarını ifade etti. İZDO çatısı altında hizmet üretmeyi sürdürüyoruz Atinel, 1968’de kurulan ve günümüze kadar birçok diş hekimini yetiştiren Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin mezunu olduğu için gurur duyduğunu belirtti. Ersin Atinel, konuşmasında “Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi deneyimli eğitim kadrosu ve gelişmiş teknolojik alt yapısıyla ağız ve diş sağlığı konusunda üstün bir hizmet anlayışıyla faaliyet gösteriyor. Buradan mezun olan tüm genç meslektaşlarımla gurur duyuyorum. Mesleki etik çerçevesinde ülkemizin her noktasında toplum sağlığı adına başarı hikayeleri yapacaklarını biliyorum. Bizler de, toplum sağlığını korumak, insanları bilinçlendirmek ve diş hekimlerinin sorunlarını çözmek için İZDO çatısı altında hizmet üretmeye devam ediyoruz. Her zaman yanınızda olacağımızı ve sektörün sorunlarını çözmek için çalıştığımızı bilmenizi istiyoruz. Sizlerin bugünlere gelmesinde önemli rolü olan anne babalarınıza ve emeği geçen tüm akademik kadroya da huzurlarınızda teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Egeli bilim insanına TÜBİTAK'tan destek Haber

Egeli bilim insanına TÜBİTAK'tan destek

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Fatma Sert’i makamında misafir eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, hem hazırlanan yenilikçi proje ile ilgili bilgi aldı hem de çalışmalarında başarılar dileğinde bulundu. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Günümüzde sanal gerçeklik ve yapay zekâ teknolojileri her alana olduğu gibi sağlık sektörüne pek çok yenilik sunduğunu bilinmektedir. Yapay zeka teknolojilerinin sunduğu algoritmalar, hastalıkların tanı, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerini olumlu yönde etkilemektedir. Bu teknolojilerin sağlık alanında kullanımı giderek artmaktadır.  Kanser tedavisi gören yaşlı hastaların yaşam kalitelerini artırmaya ve onkolojik rehabilitasyonuna yönelik sanal gerçeklik teknolojisi ile yenilikçi bir proje hazırlayan Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Fatma Sert hocamızı ve ekibini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. Projemizin yaşlı kanser hastalarımız için çok değerli olacağını düşünmekteyiz Doç. Dr. Fatma Sert, “Radyoterapi uyum sıkıntıları ve kaygıları yaşayan yaşlı kanser hastalarımız için, yerli, anadilimizde düzenlenmiş, maliyeti düşük teknolojik bir yaklaşım geliştirmektir. Bu amaca ulaşmak için sanal gerçeklik teknolojisi kullanmayı ve sanal gerçeklik teknolojisinin klinikte kullanılabilir olup olmadığını, yaşlı bireylerde anlaşılırlığını, radyoterapi sürecini gerçeğe en yakın şekilde videolarla yaşayarak tedavi sırasında olabilecek kaygılara etkisini araştırmayı planlıyoruz. Tüm dünya nüfusunun giderek yaşlandığı ve kanserin de sıklıkla ilerleyen yaşla görüldüğü düşünüldüğünde projemizin tedavi alacak yaşlı kanser hastalarımız için çok değerli olacağını düşünmekteyiz” dedi.

Ege Üniversitesi, Avrupa'da liderlik yapacak Haber

Ege Üniversitesi, Avrupa'da liderlik yapacak

"Erasmus Plus Pathways for Change: Recognising Erasmus Plus as a Tool for Resocialisation in European Correctional Institutions" adlı proje, Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Görkem Yararbaş tarafından yürütülüyor. Bu proje, Avrupa Birliği Erasmus Plus Gençlik Alanında İşbirliği kapsamında, bağımlılıkla mücadele eden profesyonellere eğitim desteği sağlayacak. Proje ortakları arasında Kuzey Makedonya ve Portekiz’den kurumlar bulunuyor. Çok uluslu proje Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, projeyle ilgili olarak, üniversitenin uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda çok uluslu projelere imza attıklarını belirtti. “Doç. Dr. Görkem Yararbaş’ın liderliğinde yürütülen bu projeyle, bağımlılıkla mücadele alanındaki profesyonellerin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi eğitim programları sunulacak. Hocamızı ve tüm proje ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum,” dedi. Projenin detaylarını paylaşan Doç. Dr. Yararbaş, “Proje kapsamında, Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü tarafından, gençlerde bağımlılıkla mücadele eden profesyonellere yönelik yenilikçi yöntemler ile bir yetişkin eğitimi programı oluşturulacak. Eğitimler, Türkiye’de uluslararası boyutta sunulacak ve alandaki yenilikçi ihtiyaçlara yanıt verecek. Projenin yaygın etkisi olarak, hem ülkemizde hem de ortak ülkelerde bağımlılık problemi yaşayan hedef gruplara yönelik iyileştirme çalışmaları sağlanacak. Enstitümüz, eğitim içeriklerinin oluşturulması, uygulamaların yapılması ve etkililiğinin test edilmesi, araştırma çıktılarının oluşturulması ve yaygınlaştırılmasında liderlik edecek,” diye konuştu. Erasmus Plus ağı kurulacak Proje, Avrupa düzeyinde bağımlılık problemi yaşayan genç bireyler ile çalışan kurumlar arasında uluslararası bir Erasmus Plus ağı kurmayı hedefliyor. Bu ağ sayesinde, genç yükümlülerin yeniden sosyalleşme sürecine katkı sağlanacak ve personelin temel ve mesleki yeterlilikleri desteklenecek. Ayrıca, proje boyunca geliştirilen eğitim ve çıktılar, ulusal ve uluslararası düzeylerde paylaşılacak ve alanda çalışan kurumlar arasında yaygın eğitim teşvik edilecek. Kuzey Makedonya ve Portekiz’in ortak olarak yer aldığı projede, Doç. Dr. Görkem Yararbaş’ın yanı sıra Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü’nden Öğr. Gör. İnci Derya Yücel de araştırmacı olarak görev alıyor

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.