Folkart Academy açılıyor
Kurulduğu 2017 yılından günümüze kadar binlerce öğrencinin ücretsiz eğitim aldığı Folkart Academy, pandemi nedeniyle ara verdiği eğitim hayatına yeniden başlıyor. Başvurular, 22 Eylül 2023 Cuma günü başlıyor. Detaylı bilgilere folkartakademi.com internet adresinden ulaşabilirsiniz. İlk ders zili 14 Ekim 2023 tarihinde çalacak.
MESUT SANCAK: “FOLKART İZMİR’E AŞIK”
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz Folkart Academy eğitimlerine yeniden başlıyoruz.” dedi.
Folkart’ın artık inşaat sektörünün öncüsü bir yapı şirketi konumunda olduğunu, ama bununla yetinmediğini vurgulayan Mesut Sancak, şöyle konuştu:
“Biz İzmir’in kültür sanat sosyal hayatına omuz veren, şehri yücelten her organizasyonu destekleyen, İzmir aşığı bir kurumuz. Estetik yapılarımız şehirde simgeleşiyor. Ama bununla kalmıyoruz, yüzbinlerce insanı, sergilerimizle, görsel sanatlarla buluşturduğumuz Folkart Gallery örnek gösterebileceğimiz bir değerdir. Başta tiyatro olmak üzere sanatın farklı alanlarında gençlerimize ücretsiz hizmet verdiğimiz, şimdi yeniden açacağımız Folkart ACADEMY de aynı şekilde örnek bir adımdır.”
“İZMİR’DE KAZANIP, ŞEHRİMİZE GERİ VERİYORUZ”
Sancak, “Başta İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Ana Sponsorluğu olmak üzere hayata geçirdiğimiz sponsorluklar var. Toplumsal dayanışmada örnek olmak için yarışıyoruz. Biz paylaşarak mutlu oluyoruz. Folkart Ailesi olarak, bu yaklaşımın ışığında, İzmir’de kazandıklarımızın bir bölümünü İzmir’e geri vermeyi, lütuf değil ciddi bir sosyal görev olarak görüyoruz” diye konuştu.
TİYATRO, DANS VE MÜZİK KOORDİNATÖR: VOLKAN SEVERCAN
Proje Koordinatörlüğünü ünlü tiyatro sanatçısı Volkan Severcan’ın üstlendiği Folkart Academy’de, 2023-2024 Eğitim Dönemi’nde “Tiyatro”, “Dans” ve “Müzik” olarak 3 temel alanda eğitim verilecek.
Toplam kontenjanın 450 kişi olarak belirlendiği Folkart Academy’de Eğitim Alanları; Tiyatro Workshop (6-14 Yaş ve 15+ Yaş), Polifonik Koro (15+ Yaş) ve Halk Oyunları (15+ Yaş) olacak.
ÖZEL ‘MASTERCLASS’ EĞİTİMİ
Folkart Academy’de ülkemizin çok değerli sanatçıları da masterclass eğitimleri verecek. Erhan Yazıcıoğlu (Seslendirme ve Oyunculuk Üzerine), Tamer Levent (Bir Karakter Yaratmak), Şebnem Özinal (Kanto), Asuman Dabak (Kadın Komedyen Olmak), Alparslan Mater (Operada Oynamak) başlıklı masterclass derslerinde temel eğitim verecek. Ayrıca yine alanında uzman ve sahne sanatları dünyasının önde gelen isimlerinden Gülen Karaman (Diksiyon) alanlarında masterclass eğitimi verecek.
BAŞVURULAR İNTERNETTEN
Eğitimler, Folkart Towers’ta bulunan salonlarda verilecek. Başvurular, 22 Eylül 2023 tarihinde başlayacak ve folkartakademi.com internet sitesi üzerinden online olarak yapılacak. Yetenek sınavı, mülakat, evrakların tamamlanması ve noter huzurunda yapılacak kura çekilişinin ardından kesin kayıtlar yapılacak. İlk ders zili 14 Ekim 2023 tarihinde çalacak. Eğitimler ücretsiz olacak. Folkart Academy’nin resmi internet sitesi folkartakademi.com adresinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
EĞİTİM TAKVİMİ NASIL?
İlk dönem 14 Ekim-12 Kasım 2023 tarihleri arasında olacak. İkinci dönem ise 25 Kasım-24 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Her bir dönem 5 hafta sürecek. Her dönem farklı isimler eğitim alarak, dönem sonunda sertifika alacak. 2024 yılı Bahar döneminde de iki ayrı eğitim dönemi olacak.
HANGİ DERSLER VAR?
Eğitimlerde, yaratıcı drama, karakter yaratmak, diksiyon, ses ve müzik, hareket, oyunculuk, performatif içgörü, doğaçlama, reji, eleştiri teknikleri, dans ve bale, ileri oyunculuk teknikleri, ses eğitimi, dekor ve kostüm, dramaturji, makyaj dersleri yer alacak.
TİYATRO WORKSHOP (6-14 YAŞ GRUBU)
Ortak bir sanat anlayışının öğrencilere aşılanması, yetenekli çocukların tespiti ve sanat okullarına girmeleri üzerine teşvik edilmesi için hazırlanmış atölye programıdır. Türkiye'de oyunculuğa meraklı olan, oyunculuk mesleğini seçmek isteyen kendi mesleğinde oyunculuk enstrümanlarını kullanmak isteyen kişilerin temel oyunculuk konusunda eğitilmeleri amaçlanıyor. Öğrenciler noter huzurunda yapılacak çekiliş ile belirlenecek olup eğitimler, Cumartesi ya da pazar günleri 6-9 yaş ve 10-14 yaş grubu olarak ayrılarak gerçekleştirilecek.
TİYATRO WORKSHOP (15+ YAŞ GRUBU)
Türkiye'de oyunculuğa meraklı olan, oyunculuk mesleğini seçmek isteyen kendi mesleğinde oyunculuk enstrümanlarını kullanmak isteyen kişilerin temel oyunculuk konusunda eğitilmeleri amaçlanıyor. Ortak bir sanat anlayışının öğrencilere aşılanması, yetenekli bireylerin tespiti ve sanat okullarına girmeleri üzerine teşvik edilmesi için hazırlanmış atölye programıdır. Noter huzurunda yapılacak kura çekilişi sonrasında kesin kayıtlar yapılacak. Dersler Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşecek.
POLİFONİK KORO VE HALK OYUNLARI
Polifonik Koro ve Halk Oyunları eğitimlerine katılmak için 15 yaş ve üstü olmak temel şartlar arasında yer alacak. Ayrıca polifonik koro için yetenek sınavı yapılacak. Halk oyunları eğitimi almak isteyenler noter huzurunda yapılacak kura ile seçilecek. Dersler haftaiçi akşam saatlerinde yapılacak.
EĞİTMENLER:
Oyunculuğa Giriş – Volkan Severcan
Sahne – Gürol Tonbul
Diksiyon/Oyunculuk Teknikleri – Hülya Savaş
Yaratıcı Drama – Ziya Kürküt
Sahne – İbrahim Raci Öksüz
Eleştiri Teknikleri – Doç. Dr. İbrahim Sarıtaş
Oyunculuk ve Reji – Bora Severcan
Yaratıcı Drama – Şule Demirezen
Performatif İçgörü – Şafak Ersözlü
Ses Eğitimi – Hasan Alptekin
Halk Oyunları – Sedat Buldan
Koro Eğitmeni – Hasancan İşgüden
Korrepetitör – Oğuzhan Taşoluk
Bale ve Hareket – Aslı Çilek
Bale ve Hareket – Cansu Polat
Dekor ve Kostüm Tasarım – Funda Çebi
Dramaturgi – Sonkan Damcıoğlu
BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ortaokul ve liselerde yapılacak ortak sınav tarihleri belli oldu